Miks tuleks süüa spargelkapsast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju.
Kuigi brokoli on tervislik, ei tasu sedagi liigselt süüa, kuna see võib teha nii haigele kui ka tervele inimesele kasu asemel kahju. Foto: Panther Media/Scanpix

Spargelkapsas ei pruugi olla just kõigi lemmikköögivili, kuid brokolil on teadlaste sõnul mitmeid kasulikke mõjusid.

Fox News uudisteportaalis tõi doktor Manny välja neli põhjust, miks tuleks spargelkapsast süüa.

Esiteks aitab kaks korda nädalas spargelkapsa söömine kaitsta silmi katarakti (silmaläätse osaline või täielik hägustumus) eest, kuna sisaldab rohkelt antioksüdante.

Veel võib brokoli peatada rinnavähi edasiarenemist. Köögivilja söömisel hakkab keha tootma ainet, mis aitab hävitada vähirakkude levikut põhjustavaid molekule.

Spargelkapsas sisaldab sulforafaani, mis hoiab ära hingamisteede haigusi nagu astma ja krooniline obstruktiivne kopsuhaigus.

Peale selle sisaldab brokoli kaltsiumit ja kroomi – need keemilised ühendid aitavad luid tugevatena hoida ja keharasvu põletada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles