Aziz Ansari: mehed peaksid pöörama rohkem tähelepanu naiste kogemustele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aziz Ansari.
Aziz Ansari. Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Näitleja Aziz Ansari ütles hiljuti midagi, millest võiksid kõik mehed õppust võtta. Ansari andis paar päeva tagasi intervjuu, kus tuli jutuks ka see, et paljud naised puutuvad iga päev kokku ahistamisega. Ansari sõnul on ääretult oluline see, et mehed mõistaksid seda ja kuulaksid naisi rohkem.

«Vaadake ükskõik, millise kuulsa naise Instagrami ja te võite kommentaaride alt leida täiesti hullumeelseid tapmisähvardusi. Keegi ei ähvarda Drake'i ära tappa, sellega puutuvad kokku vaid naissoost kuulsused. Kui sa ei teadvusta, et selline asi juhtub naistega palju rohkem kui meestega, siis sa oled idioot, kel puudub reaalsustaju,» vahendab Huff Post Ansari sõnu.

Ansari rääkis oma värskest Netflixi sarjast «Master Of None», kus ühes episoodis keskendutakse ka ahistamisele. Mehe sõnul leidis ta selle osa jaoks inspiratsiooni ühel oma stand-up etenduselt.

«Rääkisin sellest, et hirmutavad mehed jälitavad naisi nende kodudeni ja palusin naistel käe tõsta, kui neid on jälitatud. Enamik naistest tõstsid käe. Ülejäänud naised vaatasid uskumatult ringi ja ilmselt mõtlesid endamisi, et mida kuradit,» rääkis Ansari. 

Ansari küsis ka publikus olevatelt meestelt, kas neil oli aimu, et ahistamine on naiste elus niivõrd tavapärane asi ja üldiselt pole mehed sellega kursis. «Nad ei suutnud seda uskuda. Minu arvates on see väga huvitav, kuid kahjuks paljud ei tea sellest midagi. Ja probleem on see, et asjast ei räägita,» jätkas ta. 

Tema hinnangul kuulub meheks olemise juurde see, et teiste kogemusi – eriti naiste omi – tuleb kuulata ja märgata. «Mina olen mehena õppinud, et naistele tuleb küsimusi esitada ja kuulata, mida nad räägivad,» sõnas Ansari. «Minge oma naissoost sõprade ja tuttavate juurde ning küsige, mitu korda on nemad töö juures seksismiga kokku puutunud. Te ei suuda ilmselt oma kõrvu uskuda, kui kuulete, mida nad räägivad. See teema on palju sügavam, kui me oskame ette kujutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles