Keskealine naine väidab, et koges sünnituse ajal enneolematut orgasmi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX
  • Sünnituse ajal tõuseb naise oksütotsiini tase erakordselt kõrgele
  • Kõrge oksütotsiini tase soodustab orgasmi saamist
  • Naist tuleb sünnituse ajal õigesti stimuleerida

Lapseootele jäädes võib juhtuda, et teised naised, kes on juba lapsi sünnitanud, hakkavad lahkelt jagama oma kogemusi ning võivad kirjeldada, kui meeletult valus on sünnitus. 45-aastane Rebecca Hanscombe teab aga omast kogemusest, et sünnitus võib olla vägagi nauditav.

Rebecca Hanscombe sünnitas kaheksa aastat tagasi ja naise sõnul koges ta orgastilist või ekstaatilist sünnitust. «Ma tundsin end nii tugeva, nii elusa, nii võimsana ja kogu mu keha valdasid orgastilised ning sensuaalsed tunded,» ütles Hanscombe Daily Mailile antud intervjuus.

Paljud naised kardavad sünnitust, kuid Hanscombe'i sõnul võiksid naised mõelda sellele, et tegemist võib olla ka väga meeldiva kogemusega. «Sünnitus peaks ja võiks olla naise keha tähistamine. Meie kehad on loodud lapsi kandma. Sünnituse loomulikule kulgemisele tuleks alistuda ja kogeda selle orgastilist võimet,» arvas ta.

Hanscombe jäi lapseootele 37-aastaselt ja plaanis algusest peale loomulikku ning orgastilist sünnitust. Teda inspireeris Inna May Gaskini raamat kodusünnitusest, kus on muuhulgas kirjutatud ka orgastilisest sünnitusest. Raamatus soovitab Gaskin stimuleerida oksüstotsiini tootmist, kuna see suurendab orgasmi tõenäosust. Kui võimalik, tuleks lasta partneril stimuleerida oma rinnanibusid ja kliitorit. 

Rebecca Hanscombe meenutas, et tema partner ei kannatanud verd, seega naine teadis, et mehe peale ei saa sel hetkel loota. Ta palus oma sõbrannat Katie't, et see oleks tema n-ö sünnituskaaslane. Kuna Hanscombe tegeleb ka ekstaatilise tantsuga, siis ta teadis, kuidas oma kehaga kontakti luua ja sünnituseks valmistuda. «Tantsisin iga päev natuke, et oma kehaga ühenduses olla. Käisin joogas ja tegin iga päev mitmeid hingamisharjutusi,» rääkis ta.

Sünnituse esimesed 24 tundi veetis naine kodus koos sõbranna Katie'ga. «Kuulasime head muusikat, naersime, tegime harjutusi, olime mitu tundi vannis ja harjutasime hingamist. Ma suutsin isegi magada vahepeal,» sõnas Hanscombe. Järgmisel hommikul läksid nad sünnituskeskusesse, ent hoolimata sellest, et sünnitus oli kestnud juba 36 tundi, ei plaaninud laps veel kõhust välja tulla. 

«Teadsin, et kui ma sel hetkel ei sünnita, siis mulle tehakse keisrilõige. Ma polnud nii palju vaeva näinud selleks, et nüüd alla anda. Lasin end täiesti lõdvaks, hingasin ja lasin kehal tegutseda,» lausus Hanscombe. Just see oligi hetk, kui naine tajus, et tema keha on valdamas imelised ja ainukordsed tunded. «See oli kogu keha kaasav kogemus, mitte miski, mis toimub ainult mu suguelundites. See oli väga põnev.» Mõni hetk hiljem sündis tütar Arwen.

Hanscombe'i sõnul tundis ka niivõrd suurt tingimusteta armastust ja tal oli väga hea meel, et ta ei kasutanud sünnituse ajal ravimeid. Nüüd julgustab naine teisi jagama oma lugusid läbi tema veebilehe Being Ecstatic. 

Mis on orgastiline sünnitus?

  • Orgastiline sünnitus tähendab seda, et naine kogeb sünnituse ajal orgasmi. Sünnituse ajal kogetav orgasm ei erine seksi ajal kogetavast orgasmist.
  • Teadlased on kindlaks teinud, et vahetult enne lapse sündi tõuseb oksütotsiini tase palju kõrgemale, kui mis tahes muul hetkel. Tänu oksütotsiini taseme tõusule ongi naine võimeline orgasmi saama.
  • Oksütotsiin on tuntud kui «häbelik» hormoon, mis tähendab, et kui naine tunneb end ebamugavalt ega suuda lõdvestuda, lõpetab aju selle hormooni tootmise. See on ka põhjuseks, miks paljud naised ei koge sünnituse ajal orgasmi – nad on haiglas ja neid ümbritsevad meditsiinitöötajad. 
  • Kõige rohkem orgastilisi sünnitusi leiab aset kodus sünnitades.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles