Uuring: klaasikest punast veini saab võrrelda tunniajase trenniga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kanada Alberta Ülikooli teadlased rõõmustavad kõiki veinisõpru, kes ei armasta trenni teha. Nimelt leidsid nad, et veinis sisalduval resveratroolil on tervisele sarnaselt hea mõju kui trenni tegemisel.

Uuringu juhi Jason Dycki sõnul tulevad need teadmised eriti kasuks inimestele, kel pole võimalik trenni teha. Resveratrool parandab füüsilist võimekust, südametööd ja lihasjõudu samal määral mis üks treeningsessioon, vahendab Science Daily. 

«Ma arvan, et resveratrool võib aidata patsiente, kes tahaks trenni teha, aga pole selleks füüsiliselt võimelised. Resveratrool võiks nende jaoks matkida treeningut või parandada ka kõige tagasihoidlikumat kasu, mis nad oma vähesest liikumisest saavad.»

Punase veini kasulikkusest on räägitud väga palju. Uuringud on tõestanud, et neid, kes joovad päevas pokaali punast veini, tabab väiksema tõenäosusega dementsus või vähk. Ka on punane vein kasulik südametervisele, aeglustab vananemist ja reguleerib veresuhkrut. Lisaks sellele näitas värske uuring, et punase veini joomine kiirendab südametööd.

Kõike seda arvesse võttes tuleb muidugi toonitada, et vein on tervisele kasulik ainult siis, kui seda juuakse mõõdukalt. Pealegi tehti nimetatud uuring rottide, mitte veel inimeste peal. Kui sul on aga soov tarbida rohkem reservatrooli, söö mustikaid, maapähklivõid, punaseid viinamarju ja tumedat šokolaadi. Pea meeles, et kõige olulisem on tasakaalustatud toitumine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles