Uuring: noored eelistaksid laste saamist abiellumisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs tehti 18–29-aastaste noorte täiskasvanute seas uuring, millest selgus, et noored tahaksid pigem lastevanemateks saada kui abielluda. 

Uuring tõestas, et 52 protsenti noortest on arvamusel, et heaks lapsevanemaks olemine on «üks tähtsamaid asju elus». Kõigest 30 protsenti noortest arvas sama abiellumise ja heaks abikaasaks olemise kohta, kirjutab YourTango.

Sarnane uuring korraldati ka 1997. aastal, mil 42 protsenti sama vanusegrupi noortest (18–29) leidsid, et lapsevanemaks olemine on ülioluline roll ja 35 protsenti noortest vastas, et abikaasaks olemine on tähtis. Tuleb välja, et aja jooksul on noored hakanud vanemlust rohkem hindama ja abiellumisele enam nii palju ei mõelda.

Värskest uuringust selgus seegi, et nüüdisaja noored ei arva, et need lapsed, kes kasvavad üles vaid ühe vanemaga, on kuidagi õnnetumad (üle 30-aastased täiskasvanud ei olnud selles suhtes nii optimistlikud). 

Kõigest 22 protsenti uuringus osalnud noortest olid abielus. Ei saa väita, et noored ei tunne abiellumise vastu üldse huvi, kuid statistika on näidanud, et abiellujate arv kahaneb iga aastaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles