Ekspert selgitas välja maailma kõige populaarsema tütarlapse nime

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaaegu kõigis maailma lasteaedades leidub vähemalt üks Sofia (või Sophia, Sofie, Zsofia vms). Üks asjatundja selgitas nimelt välja, et just see nimi – ja selle mitmed erinevad vormid – on üle maailma kõige populaarsem tütarlapse nimi.

Laura Wattenberg kogus lastenimede statistikat 49 erinevast riigist üle maailma ja selgus, et Sofia oli üheksas riigis kõige populaarsem nimi. 20 riigis oli Sofia teisel või kolmandal kohal. Enamikes riikides, mille statistikat Wattenberg analüüsis, oli see nimi top 25 populaarseima tütarlapse nime hulgas, kirjutab Good Housekeeping.

Wattenberg täheldas, et religioon, keel ega kultuur ei mänginud nime populaarsuse puhul mingit rolli. Samas tuleb märkida, et paljud suured riigid nagu Hiina ja India ei koosta taolist statistikat lastenimede kohta, seega kuigi praegustel andmetel on Sofia kõige popim nimi, võib see muutuda, kui saaks analüüsida tõesti kõigi maailma riikida nimesid.

Wattenberg kirjutas oma uurimuse kokkuvõttes, et on raske pakkuda, miks on just see nimi paljude lemmik. Võiks ju arvata, et antud nimi on populaarsemaks saanud tänu näiteks Sofia Vergarale, kes on tuntud «Moodsast perekonnast», kuid ükski lapsevanem pole tunnistanud, et nad on lapse nime jaoks inspiratsiooni leidnud just temalt. Wattenbergi blogis kirjutasid mõned lugejad, et ehk on põhjuseks inglisekeelsetes riikides populaarne lelu kaelkirjak Sophie, kuigi pole teada, kas lelu eksisteeris enne, kui antud nimi hakkas populaarsust koguma. 

«Mind tõesti üllatas see, et nii paljudes erinevates keele- ja kultuuriruumides on jõutud selle nimeni,» kommenteeris Wattenberg. «See näitab, kuidas kultuurid teineteist mõjutavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles