Viis sõpra, keda oma ellu vajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida vanemaks sa saad, seda raskem on leida uusi sõpru. Samuti avastad sa, et paljud vanad sõbrad on sinust aina kaugenenud ning mingil hetkel leiate, et teil pole enam millestki omavahel rääkida.

On aga (vähemalt) viis sõpra, keda vajad oma ellu igaveseks, kirjutab Higher Perspective.

  1. Julgustaja. See on sõber, kes sind alati julgustab ning annab tuge, et sa saaksid astuda maailmale vastu parima versioonina iseendast. Nad tuletavad sulle vajalikel hetkedel meelde, et sa oled oluline osa maailmast ning sul on täita oma eesmärk. Tegu, muide, võib su olla hingesugulasega.
  2. Hea kuulaja. Me oleme kõik kohanud inimest, kes mitte ei kuula, vaid vaikib, oodates oma korda, et rääkida. Kui sa aga leiad sõbra, kes on nõus sinuga diivanil istuma ning ausalt, südamest südamesse rääkima, oled sa leidnud sõbra eluks ajaks. Seda tüüpi sõbrad on tavaliselt need, kes annavad kõige paremat nõu.
  3. Helde sõber. Sul on ilmselt palju sõpru, kellega kokkusaamine tundub võimatu, sest kõigil on kohutavalt kiire. Kes on aga tõeliselt kuldaväärt – sõber, kes leiab alati sinu jaoks aega, kes sind alati aitab, kui häda käes.
  4. Unistaja. See on sõber, kes tahab teha suuri asju, muuta maailma, aidata inimesi. Tegu on inimesega, kellega koos saad sinagi ära teha suuri asju, teineteist üheskoos julgustades.
  5. Aus sõber. Vahest ehk kõige olulisem kogu kambast on aus sõber. Inimene, kes ütleb sulle, kuidas asjad tegelikult on. Ta ei nunnuta sind asjatult ning ta võib näha asju, mida sina ei näe. On aga oluline meeles pidada, et oma elu juhid sa ise. Kui sa lased ausal sõbral liiga palju võimust võtta, võid kontrolli kaotada ja sõprussuhe saab rikutud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles