Seitse nippi heaks uneks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täiskasvanud inimesed vajavad täisväärtuslikuks eluks seitse kuni üheksa tundi mõnusat ööund. Erinevad uuringud on aga näidanud, et piisavalt magavad alla poole inimestest.

Hea ööuni aga tagab, et me oleme elujõulisemad, õnnelikumad, vähem tujukamad, optimistlikumad, me ei jää nii kergelt haigeks ning oleme ka füüsiliselt paremas vormis. Happify annab seitse lihtsat nõuannet, kuidas paremini magada.

  1. Vähem kohvi. See võib kõlada enesestmõistetavana, et enne voodisse pugemist pole tark mõte kohvi juua, kuid kofeiini efekt kestab tegelikult 14 tundi!
  2. Vähem sigarette ja alkoholi. Ka need segavad und.
  3. Enne und kuuma duši alla. Kehatemperatuuri tõus ja langus aitavad magamajäämisele kaasa.
  4. Jahe magamistuba. Hoia magamistoa temperatuuri 16-23 kraadi juures ning veendu, et tuba oleks vaikne ja pime.
  5. Treeni regulaarselt. Aga mitte vahetult enne voodisse minekut.
  6. Ära maga koos lemmikloomadega. Kassid-koerad on küll nunnud, aga on tõenäoline, et nad segavad su und päris korralikult.
  7. Ekraanivaba magamistuba. Hoia magamistoast kaugel telekad, tahvelarvutid, nutitelefonid.

Muide, uuringud on ka näidanud, et kui sa oled päevasel ajal väga väsinud ja tukastad kümme minutit, oled sa pärast seda tunduvalt ärksam – ja seda ka võrreldes nende inimestega, kes lubavad endale 40minutilise lõunauinaku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles