Mida tasuks kõrvalsuhetest õppida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga kõrvalsuhe on teistest erinev – kuidas ja millal suhe alguse sai, miks ja kuidas lõppes, miks see suhe üldse algas. Enamik afääre leiavad ühel hetkel lõpu, tavaliselt sellepärast, et teine partner on kõrvalsuhtest teada saanud või kaob lihtsalt esialgne vaimustus ja inimesed taipavad, et nad ei taha oma kallimat petta. Ent ka lühike kõrvalsuhe võib meile nii mõndagi õpetada.

Psühholoogiaportaal Psychology Today tõi välja neli asja, mida tasuks kõrvalsuhtest õppida.

  • Kõrvalsuhe aitab paremini mõista, mis on valesti

Ilmselt kurdavad nii mõnedki inimesed oma armukestele, mis on nende olemasolevas suhtes või abielus valesti – neil on igav, nad ei saa piisavalt seksida, nad on üksikud, nad ei kannata kallima kritiseerimist vms. Sellest tasuks tegelikult õppida ja iseennast kuulda võtta, kuna läbi kurtmise saad sa teada, mis on sinu praeguses suhtes sellist, mis ei paku sulle täielikku rahuldust. 

  • Kõrvalsuhe toob välja asjad, mida sa tegelikult vajad

Kõrvalsuhe aitab tegelikult väga hästi mõista, millised on sinu vajadused ja kas need on hetkel rahuldatud või mitte. Kõrvalsuhet võib vaadata kui vahendit, mis aitab sul oma praegust elu n-ö täiuslikuks muuta, kuna selle abil saad sa ilmselt seda, millest oled siiani puudust tundnud. 

  • Kõrvalsuhe aitab märgata, millest on sul kõrini

Mõned kõrvalsuhtes olnud inimesed on tunnistanud, et mingis mõttes nad tundsid, et on afääri ära teeninud. Asi pole nende jaoks enam selles, et nad poleks ammu seksinud või selles, et partner jättis nõud jälle pesemata. Nad on tüdinud ja tunnevad, et see on ebaõiglane, et partner neid üldse ei hinda ja pidevalt kritiseerib. Pane tähele, mis asjad tekitavad sinus nii suurt frustratsiooni, et sa oled mõelnud või juba astunud kõrvalsuhtesse.

  • Kõrvalsuhe tõmbab tähelepanu sellele, mis on oluline

Ühel hetkel saabub loodetavasti hetk, kui saad otsustada, mis on sinu jaoks tõeliselt tähtis. See toob esile su tõekspidamised (mida sa elus tõesti oluliseks pead) ja vaatenurgad (kuidas kujutad oma ideaalset elu ette, millised on su prioriteedid tööl, suhetes, pereelus jne). 

Kui saad lõpuks üle esialgsest «anna andeks, üritame edasi liikuda» faasist ja võtad aja maha, et ausalt tagasi vaadata, võivad esile kerkida sügavamad küsimused ja ideed. Kas kõrvalsuhe õpetas sulle midagi? Kas sa said aru, mille ümber tahad oma elu üles ehitada ja mida peaksid muutma, et su elu oleks tõelise sinuga kooskõlas? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles