Seitse tuntud naist, kel ei õnnestunud esimesel katsel edukaks saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyonce.
Beyonce. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Võiks ju arvata, et Beyonce, Arianna Huffington ja Anna Wintour ei pidanud palju vaeva nägema selleks, et edukaks saada, kuid tuleb välja, et esimesel katsel ei saatnud neid naisi sugugi edu. Nagu enamik meist, tegid ka nemad alguses kõvasti tööd ega andnud pärast põrumist alla.

StyleCaster tõi välja seitse tuntud naist, kes ei saanud edukaks esimesel katsel.

Beyonce Knowles

Enne soolokarjääri oli Beyonce ansambli Destiny's Child liige. Aga kui vaadata veel kaugemasse minevikku, võib avastada, et 12-aastaselt kuulus ta bändi nimega Girls Tyme, millega käidi ka ühes telesaates võistlemas, kuid kahjuks ei saatnud neid seal edu. Girls Tyme kaotas ja Beyonce'ile jäi see väga hästi meelde. 2013. aastal antud intervjuus tunnistas lauljatar, et tema jaoks oli see lapsepõlves väga oluline hetk. «Sel ajal ei mõelnud me sellele, et me võime küll kõvasti tööd teha ja anda endast parima, kuid ikkagi kaotada. See õpetab, et sa pole kunagi liiga hea, et kaotada,» on Beyonce öelnud.

Anna Wintour (Reuters)
Anna Wintour (Reuters) Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

Anna Wintour

Kuulsa moeajakirja Vogue peatoimetaja Anna Wintour jagab teistele karjäärinõu, mida paljud tema suust ei ootaks. «Iga inimene peaks vähemalt korra oma karjääri jooksul kogema vallandamist, sest täiuslikkust pole olemas,» on Wintour öelnud. Ta on arvamusel, et põrumine ja takistuste ületamine on edu saavutamiseks väga tähtis, sest need kuuluvad elu juurde. Wintour teab, millest ta räägib: 1975. aastal vallandati ta ajakirjast Harper's Bazaar pärast seda, kui ta oli seal üheksa kuud töötanud. Ilmselgelt ei lasknud naine sel end takistada ja 1988. aastast on ta olnud ajakirja Vogue peatoimetaja.

Oprah (AP)
Oprah (AP) Foto: Greg Allen/AP

Oprah Winfrey

Jah, isegi Oprah teele on sattunud takistusi. Tänasel päeval võib tema vara väärtuseks olla umbes kolm miljardit dollarit, kuid oma esimeselt töökohalt sai ta kinga. Nimelt alustas Oprah Baltimore'is teleuudiste diktorina, kuid telejaam polnud tema tööga rahul.

Arianna Huffington (Reuters)
Arianna Huffington (Reuters) Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Arianna Huffington

Meediamogul, raamatuautor ja ärinaine Arianna Huffington on väga edukas, kuid ka tema on pidanud oma edu nimel vaeva nägema. Huffingtoni teine raamat lükati koguni 36 kirjastaja poolt tagasi ja kui ta 2003. aastal kandideeris California kuberneriks, sai ta kõigest 0,55 protsenti häältest. Naise jaoks polnud see aga oluliseks takistuseks – tänaseks on ta kirjutanud 13 raamatut ja juhib väga edukat Huffington Posti.

Kerry Washington (SIPA)
Kerry Washington (SIPA) Foto: Shooting Star/Shooting Star/Sipa USA

Kerry Washington

Kerry Washingtoni võib näha seriaalis «Skandaal», kuid ta pole alati kaamerate ees kõigi poolehoidu võitnud. Washington on tunnistanud, et enne «Skandaali» oli ta kahe telesarja sünni juures, kuid mõlemast lasti ta pärast esimest osa lahti ja tema asemele palgati teised näitlejannad.

J. K. Rowling (Reuters)
J. K. Rowling (Reuters) Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

J. K. Rowling

Harry Potteri raamatute autor J. K. Rowling töötas kunagi Londonis Amnesty Internationalis sekretärina, kuid ta lasti lahti. Rowling kasutas oma tööarvutit selleks, et väljamõeldud lood kirja panna ja unistas tööl olles teismelisest võlurist. Pärast vallandamist elas Rowling vaid oma koondamistasust ja keskendus kirjutamisele. 

Madonna (AP)
Madonna (AP) Foto: Rich Fury/AP

Madonna

Praegu on Madonna üks edukamaid muusikuid, kuid temagi alustas üsna põhjast. Madonna jättis omal ajal kolledži pooleli ja töötas New Yorgis Times Square'il sõõrikukohvikus Dunkin' Donuts. Kahjuks sai ta seal töötada vaid ühe päeva, kuna ajas kliendile moosi peale ja ta vallandati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles