/nginx/o/2015/11/09/4677773t1ha9ff.png)
Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistlusele saatis oma banaanileiva retsepti lugeja Liis.
Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistlusele saatis oma banaanileiva retsepti lugeja Liis.
Banaanileib
Vaja läheb:
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri leivavorm kergelt õliga.
Sega 1/3 tassi vanilje sojapiima 1 spl sidrunimahlaga ja lase sel seista, kuniks see pakseneb.
Suures kausis purusta banaanid (mina kasutasin saumiksrit), lisa 1 spl sidrunimahla, paksenenud sojapiim ja agave nektar. Sega hoolikalt.
Teises kausis sega jahu küpsetuspulber, sooda, sool. Seejärel lisa kuivad ained märjale, mille olid eelnevalt kokku seganud suuremasse kaussi. Sega hoolikalt. Vala segu leivavormi, küpseta u 50-60 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.
Taignale võib lisada mustikaid vm meelepärast (nt pähklid, seemned, rosinad).