Mis juhtub, kui iga päev avokaadot süüa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled kursis, et avokaadot peetakse praegusel ajal üheks tervislikumaks supertoiduks. Avokaado on tõepoolest kasulik vili ja järgmine kord võileiba valmistades ürita ka avokaadot mingil moel ära kasutada.

Lifehack tõi välja neli head põhjust, miks võiks regulaarselt avokaadot süüa.

1. Avokaado aitab vähendada südamehaiguste riski

Uuringud on tõestanud, et avokaado mõjub südamele väga hästi, sest avokaados on vähe küllastunud rasvu ja palju küllastumata rasvu. Küllastumata rasvad aitavad alandada halva kolesterooli taset ning hoida hea kolesterooli taset normis. Avokaados on ka palju erinevaid toitaineid ja antioksüdante. Need ühendid aitavad ennetada põletikke ja parandavad vereringet.

2. Avokaado aitab kehakaalu normis hoida

Söö rasva selleks, et kaalust alla võtta - kõlab veidralt? Avokaado aitab kehakaalu reguleerida ja hoida kehamassiindeksit normis, kuna avokaado täidab hästi kõhtu. Uuringutega on kindlaks tehtud, et avokaado söömine hoiab kõhtu kauem täis ja aitab ennetada toiduga liialdamist. Avokaado täidab kõhtu tänu sellele, et sisaldab palju kiudaineid (umbes 14 grammi terve vilja kohta). 

3. Avokaado võib vähendada vähi riski

Tänu avokaadole saab keha ohtralt fütokemikaale, mis võivad aidata ennetada vähktõbe. Näiteks on kindlaks tehtud, et avokaado abil võib väheneda nii rinna- kui eesnäärmevähi risk. Teadlased on tunnistanud, et seda teemat tasuks lähemalt uurida, kuid siiski soovitavad nad rohkem avokaadot tarbida.

4. Avokaado kaitseb nahka ja silmi

Avokaados sisalduvad karotenoidid on kehale mitmel moel kasulikud. Näiteks on avokaados ühendeid, mis aitavad vanemaealistel inimestel kuulmist ja nägemist parandada. Lisaks kaitsevad need ühendid nahka UV-kiirte kahjulikkuse eest, mistõttu püsib nahk sileda ja tervena. 

Avokaadosmuuti

  • 0,5 küpset avokaadot
  • 1 küps banaan
  • 0,5 klaasi maitsestamata jogurtit
  • 0,5 klaasi apelsinimahla
  • soovi korral jääd

Pane kõik koostisosad blenderisse ja sega ühtlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles