Ideid, kuidas võiks isadepäeval isa üllatada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Homme tähistatakse isadepäeva ja kuidagi võiks ju isale sel päeval ilusa üllatuse teha. Palusime lugejatel kirjutada, mida nemad plaanivad isadepäeval teha ja lisasime juurde ka omad soovitused, et igaüks saaks leida ideid, kuidas see päev meeldejäävaks muuta.

1. Valmistage lapsega koos isadepäeva puhul kook või tort, kuid pistke see kindlasse kohta peitu, et isa seda enne õiget aega ei näeks! Tehke näiteks mandlipõhjaga safranikook, mille tegemiseks pole üldse jahu tarvis. 

2. Külastage Eesti Arhitektuurimuuseumit, kus saab osa võtta interaktiivsest näitusest «no pain no game». Kölni kunstnikeduo on loonud mängud, mis puudutavad kõiki meeli ja pakuvad vaheldust levinud digitaalsetele mängudele. Rohkem infot näituse kohta leiad Arhitektuurimuuseumi kodulehelt.

3. Tartus tasuks suunduda Ahhaa Keskusesse, kus isadepäeval avab uksed Isade Akadeemia. Avatud on neli erinevat teemanurka, kus toimub kokku ligi 20 erinevat töötoa. Rohkem infot leiad Ahhaa Keskuse kodulehelt.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Soovita lapsel isale kaart meisterdada. See võib olla joonistatud, kleebitud või muul moel tehtud (näiteks üks lugeja kirjutas, et nemad tegid lapsega koos isadepäevaks 3D origami stiilis kaardi).

5. Minge üheskoos kinno. Värskelt on kinodesse jõudnud James Bondi uusim film ja kui lapsed on piisavalt vanad (alla 12. aastastele mittesoovitatav), siis on see isale kindlasti hea üllatus. Kuid lisaks sellele on veel palju koguperefilme, mida saavad ka nooremad lapsed vaadata. Lisaks kinokavadele tasuks üle vaadata ka teatrite mängukavad, sest äkki tahaks isa üle pika aja just teatrisse minna. 

6. Külastage Tallinna loomaaeda, kus oodatakse kõiki isasid ja vanaisasid koos peredega kullimäele, et tutvustada loomaaia vapilooma ilvest ja naabruses elavaid röövlinde. Kell 14:00 peab zooloog Aleksei Turovski loengu teemal «Mida tähendab olla isa loomariigis?». Rohkem infot leiad Tallinna loomaaia kodulehelt

7. Pange kokku mõnus piknikukorv ja minge loodusesse. Kui ilm vähegi lubab, üritage pühapäeval võimalikult palju väljas olla, aga kui õues on jahe ja vihmane, korraldage meeleolukas piknik hoopis kodus. Visake tekk maha ja veetke pereringis mõnusalt aega. 

8. Minge Eesti Sõjamuuseumisse, kus toimub isadepäeva puhul tore perepäev. Alates keskpäevast on kõigil huvilistel võimalus saada teadmisi sõjaajaloost ja osaleda mitmetes ettevõtmistes. Perepäeva programmist peaks igaüks leidma midagi huvitavat. Rohkem infot leiad Eesti Sõjamuuseumi kodulehelt.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

9. Pakkuge isale tema lemmiktoitu. Kindlasti on tal aja jooksul välja kujunenud omad lemmikud ja tehke talle üllatus ning valmistage mõnda neist. Või kui isal on mõni lemmiksöögikoht, minge sinna lõunatama.

10. Külastage Lennusadamat, kus toimub isadepäeva puhul suur seiklus koos kelgukoertega. Toredat päeva tähistatakse rikkaliku programmiga: külla tulevad ehtsad polaarkoerad, avatud on töötoad, tehakse näomaalinguid ja toimuvad ekskursioonid kogu perele. Rohkem infot leiad Lennusadama kodulehelt.

11. Huvitavat programmi pakub ka Jääaja Keskus, kus toimub isadepäevale pühendatud eriprogramm. Kohale tulevad robootikaringi juhendajad, kelle õpetuste järgi saab nutiseadmetel töötavate Lego WeDo, Lego NXT ja Lego EV3 robotitega korda saata palju põnevat. Robootikaringi tegevused toimuvad pühapäeval kell 12-16. Rohkem infot leiad Jääaja Keskuse kodulehelt.

12. Kui su isa armastab lugeda, filme vaadata või muusikat kuulata, siis Apollo raamatupoe meespere koostas nimekirja raamatutest, filmidest ja muusikaalbumitest, mida võiks isale kinkida. 

Isadepäeva TOP teosed:

  1. M. Blake «Queen. Rääkimata lugu»
  2. S. Viik «Põnev puutöö. Teeme koos»
  3. G. Press «Jäämurdja. Ants Antson»
  4. R. Talvik «Teekond maailma ääreni»
  5. T. Mikkor «Kusti poisid»
  6. Koppel «Karu südamega mees»
  7. E. Kotšergin «Trellidega ristitud»
  8. L. Randjärv, A. Nahkur «Meie küla mehed künnavad tarkuse vagusid»
  9. N. Sinclair «Musterisa baaskursus. Kuidas olla musterisa või hooldaja kuni kolmeaastasele lapsele»
  10. Spitz «The Beatles. Ansambli lugu»

Isadepäevaks sobib kinkida ka põnevust tekitavaid filme:

The Wolverine (promo)
The Wolverine (promo) Foto: Photo credit: Twentieth Century/© TopFoto
  1. «1944»
  2. «Mandariinid»
  3. «Mad Max: Raevu tee»
  4. «Kiired ja vihased»
  5. «Ameerika snaiper»
  6. «Kingsman»
  7. «Lindmees ehk (võhiklikkuse ootamatu voorus)»
  8. «The Wolverine»
  9. «John Wick»
  10. «Öine jaht»

Muusikasoovitused isadepäevaks:

  1. Lindemann «Skills On Pills»
  2. Esto-Muusika «Ulgu-Eesti leviplaadid 1958-1988»
  3. Metsatöll «Karjajuht (Liikuv Digipak)»
  4. Arvo Pärt «Serenity: The Beauty of Arvo Pärt»
  5. Jaanus Nõgisto & Tõnu Timm «Tulevikupärimused»
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles