Üks asi, mida tuleks suhtes vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhe võib lõppeda mitmel erineval põhjusel. Näiteks võib partnerite vahelt kaduda usaldus, nad ei suhtle enam nii avatult kui varem või on ühel neist tekkinud armuke. Lisaks neile asjadele on veel üks tegevus, mida tuleks suhtes kindlasti vältida, kuna see võib suhte lõpetada.

Neil Strauss, kes on kirjutanud suhetest mitmeid raamatuid, on täheldanud, et mõned inimesed kipuvad kasutama oma partnerit selleks, et rahuldada neid vajadusi, mis jäid lapsepõlves rahuldamata. Seda aga ei tohiks teha, kirjutab YourTango.

Straussi sõnul armume me tihtipeale inimestesse, kel on meie vanemate parimad ja halvimad omadused, sest vanematega oleme saanud kõige esimese kogemuse armastusega. «See määrab, kuidas me armastusse suhtume ja mida me armastuselt tahame,» selgitas Strauss intervjuus. Näiteks mehed, kelle arvates olid nende emad «näägutajad», võivad sama iseloomujoont märgata ka oma partnerites, isegi siis, kui naine ei kipu tegelikult mehe kallal näägutama.

Inimesed, kes kasvasid üles ühe vanemaga või lausa ilma vanemateta, võivad solvuda, kui partneril pole nende jaoks aega ja tunda, et nad on kõrvalejäetud. Selline reaktsioon on normaalne, kuna see on tingitud inimese lapsepõlvest, ent siiski ei tasuks partnerit liigselt süüdistada, sest tema pole midagi valesti teinud.

Strauss soovitas taolistel hetkedel aeg maha võtta ja üritada mõista, miks partneri sõnad või käitumine sind ärritas. Sel moel on kergem ka enda käitumist mõista. Kui seda sageli teha, siis hakkad peagi märkama mustrit ja seda, kuidas partner peegeldab sulle asju, mis pärinevad su lapsepõlvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles