Mida teha, kui sul tekib kiusatus partnerit petta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel võib ikka juhtuda, et mõni töökaaslane või võõras mees tänavalt püüab su pilgu. Tavaliselt ei tähenda see midagi, sest vaatamine pole ju keelatud, aga mõnikord läheb nii, et pilgust areneb välja midagi enamat. Sa õpid seda inimest paremini tundma ja sul võib tekkida tahtmine temaga intiimsesse suhtesse astuda.

Probleemiks on aga see, et sa oled juba suhtes. Kuigi sa pole võib-olla kunagi petmisele mõelnud ega seda pooldanud, võib uus tuttav olla niivõrd paeluv ja kiusatus nii suur, et raske on sellele vastu panna. Kuidas käituda? Women's Health Magazine vahendab mõned nõuanded, mida sellises olukorras teha.

1. Ära tunne oma seksuaalsete mõtete või tunnete tõttu häbi

Ära ole enda vastu karm ega kriitiline, kui oled mõelnud petmisele. Need tunded või mõtted ei pruugi sulle meeldida ja sulle tundub, et sa reedad oma partnerit, aga selliseid asju juhtub. Sa ei pea ju vastavalt neile mõtetele käituma.

2. Tee kindlaks, kuidas sina ja su kallim petmisesse suhtute

Võib-olla te pole sellest varem rääkinud ja sa ei teagi, et sinul ning su kallimal on väga erinev arusaamine petmisest. Seetõttu on üsna tõenäoline, et sa ei tea, millise teoga võid partneri silmis n-ö üle piiri minna. Psühholoogid on näiteks kindlaks teinud, et naised on armukadedamad emotsionaalse petmise korral, samas kui mehi ajab armukadedaks seksuaalne petmine.

3. Kasuta neid mõtteid oma suhte parandamiseks

Esialgu võib tunduda, et kui üks teist mõtleb petmisele, siis peagi saab teie suhe otsa. Sellised mõtted võivad viidata sellele, et suhtest on kirg kadumas, kuid see ei tähenda tingimata suhte lõppu. Mõtle, mida saaks uus tuttav sulle anda, mida sa oma praeguselt kallimalt ei saa. Kas tahaksid rohkem tähelepanu, hoolt ja armastust? Või seda, et kallim oskaks sind rohkem hinnata? Võib-olla on see märk, et sa tunned millestki puudust ja peaksid hoopis selle nimel töötama, et seda «miskit» oma suhtesse tagasi tuua. 

4. Luba oma suhtel muutuda... või lõppeda

Kui sina jääd oma vajaduste juurde ja partner teeb sama, siis võite ühel hetkel taibata, et teie vajadused on väga erinevad ning oleks aeg suhe lõpetada. Tihtipeale pole me oma seksuaalsete või emotsionaalsete vajaduste suhtes ausad, kuna me kardame partnerist ilma jääda. Aga selleks, et omavahel ausalt suhelda, pole kunagi hilja. 

Kui sa tõesti tahad intiimset suhet kellegi teisega, ütle seda oma kallimale. Võib-olla on ta nõus proovima avatud suhet, võib-olla on sarnased mõtted tedagi painanud. Oma vajaduste rahuldamiseks ei pea tegutsema salaja, palju parem on see, kui oled partneriga aus. Kui te ei jõua ühisele arvamusele, siis võib-olla on aeg see suhe lõpetada. 

5. Ära teeskle

Väga raske on suhtes oma tõelisi tundeid varjata, selleks on tarvis palju energiat ja see tekitab stressi. Tunnista endale ja partnerile ausalt üles, mis võiks sind erutada ja õnnelikuks teha. Seksuaalsed mõtted ei tähenda seda, et sa oled halb inimene ega ka seda, et sa tahaksid oma partnerit petta. Peatu hetkeks ja mõtle, miks sul on sellised mõtted. Ütle kallimale ausalt, millest sa puudust tunned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles