Laps möllab sotisaalmeedias - kuhu seada piirid? Ehk moodsa lapsevanema dilemma (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tänapäeva lapsed peavad internetielu loomulikuks ja tahavad end aina varem veebis avalikuks teha, mõned sihivad suisa sotsiaalmeediakuulsust… Kas ja kuhu peaksime neile piirid seadma?

Meie lapsed kasvavad maailmas, kus neid jäädvustatakse digitaalselt juba ema kõhus ja esimesed selfid titaga lähevad Instagrami üles kohe pärast sünnitust. Enamik täiskasvanuid osaleb pidevalt sotsiaalmeedia virvarris – põnev küll, kuid teisalt tundub see maailm meile võõras ja hirmutav.

Kaial (35) on 12aastane tütar. «Muidu on ta tubli, õpib hästi ja õpetajad kiidavad, et väga viisakas. Probleeme tekib meil ainult sellega, et tema põhihobi on internet,» kurdab ema ja lisab, et kogu vaba aja veedab tüdruk võrgus, küll sõbrannadega skaipides, küll Facebookis või Instagramis uudistades. Kaia enda töö on läbi ja lõhki seotud sotsiaalmeedia ja moodsate võrgustikega ning ehk just seetõttu on ta olnud internetti puutuvas küllaltki range ema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles