Elustiili nädala soovitused

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. Pimedate Ööde filmifestival 13.-29. novembrini.
19. Pimedate Ööde filmifestival 13.-29. novembrini. Foto: Mihkel Maripuu

Isadepäev, mardilaadad, kontsert, festival - ajakirja Postimees Elustiil nädala soovitused perioodiks 7.-13. november 2015.

ISADEPÄEV

Pühapäeval isaga teha võib kõike – eriti veel siis, kui pühapäev on ühtlasi isadepäev! Narva spordihallis astuvad homme sel puhul üles Tanel Padar, Karl-Erik Taukar, kaitseväe orkester, politsei- ja piirivalveameti orkester ja tantsurühmad. Toimub suur tehnikanäitus ja kavas on põnevad võistlused. Võitjatele on ette nähtud ägedad auhinnad ja kõik saavad tasuta jäätist.

Kogu perele pakutakse huvitavat ja sisukat tegevust ka Tallinnas ajaloomuuseumi Suurgildi hoones. Relvakambris ootab muu hulgas relvastimulaator, teadusteatri töötoas saab ise elektrit teha ja muidugi on avatud tavapärased näitused. Veeda nii või teisiti see päev isaga, ta on seda väärt!

LAAT

Tühja sest möödaläinud halloween’ist, kui alanud on mardilaadad ja tuleva nädala  teisipäeval seisab ees mardipäev! Üle-eestilise mardilaatade hooaja avaüritust Saku suurhallis saab külastada juba sel nädalavahetusel. Pole kahtlustki, et sealt leiab huvitavat ja meelepärast nii vana kui ka noor. Eesti käsitöö laulupeoks kutsutud laadal esitletakse ja müüakse käsitööd, tegutsevad meistrikojad ja õpitoad lastele, pakutakse rahvapärast kõhutäidet ja muusikat. Tule ja veeda päev oma kultuuri keskel.

KONTSERT

Oled sa kunagi käinud kontserdil, kus muusikat tehakse nootide ja dirigendita? Nüüd on sul see võimalus, kui külastad tänapäeva Paganinideks ristitud Ungari mustlasmuusikute kontserti sel pühapäeval Tallinnas, esmaspäeval Tartus või teisipäeval Pärnus. Budapesti mustlassümfoonikute orkester täidab ruumi saja viiuliga ja suursuguste muusikapaladega alates klassikast ja lõpetades moodsate hittidega, pakkudes kirevate rahvariietega ühtlasi silmailu. Tule kohale ja plaksuta peod tuliseks!

FESTIVAL

Sügispimeduse eest on hea peita end kinno, seda enam, et juba 13. novembril saab piduliku avalöögi 19. Pimedate Ööde filmifestival. Suure filmipeo avatseremoonial Nordea kontserdimajas antakse üle nii festivali elutööauhind kui ka Bruno O’ya Lahtihüppe-nimelise ergutuspreemia ühele andekale noorele Eesti näitlejale. Õhtu lõpetab vaimukas 1929. aasta Gruusia tummfilm «Minu vanaema», mida saadab spetsiaalselt kohale saabunud Gruusia filharmoonia orkester. PÖFFi kava vaata aga lehelt poff.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles