Viis põhjust, miks nutmine näitab, et sa oled vaimselt tugev

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie kultuuris on nutmine millegipärast jätkuvalt nõrkuse märgiks, aga tegelikult on tegemist väga kasuliku nähtusega.

Higher Perspective rääkis dr William H. Freyga, kelle sõnul pole nutmine mitte ainult inimlik reaktsioon kurbusele ja frustratsioonile, vaid ka tervislik. «Nutmine on looduslik stressimaandamise viis. Kui seda ignoreerida, mõjutab see su keha negatiivselt, samuti tõuseb südameveresoonkonna ja teiste stressiga seotud haiguste risk.» Kuidas siis nutmine vaimset tugevust näitab?

  1. Sa ei peitu oma tunnete eest. Juba see on suur tugevus iseendas. Lihtne on emotsioone alla neelata. Oma tunnetele otsa vaatamine on aga raske.
  2. Sind ei kõiguta teiste arvamus. Kui sa oled valmis nutma, näitab see, kui vähe sind kõigutab teiste inimeste arvamus. Ühiskonna hukkamõistust üle olemine on suur samm.
  3. Sa tead, et see aitab. Sa tead, mis tunne on nutta. Nutmine aitab vabastada allasurutud pingeid, mis meid närivad. Nutmine aitab vabaks lasta kõiki neid mõtteid, mis meile kasulikud pole.
  4. Nutmine on tervislik. Nutmine on palju enamat, kui vaid oma tunnete väljendamine. See vähendab ärevust ja depressiooni ning vabastab õnnehormoone.
  5. Sa lased teistel end paremini tunda. Kui sul on julgus nutta, annad sa ka teistele signaali, et see on täiesti normaalne ja loomulik.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles