Aus põhjus, miks mõned mehed petavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed – ja ka naised – petavad ilmselt seetõttu, et partneriga koos olemine ei paku neile enam piisavalt rahuldust, mistõttu minnakse seda rahuldust otsima mujalt. Õige, kas pole? Tuleb välja, et mitte päris.

Selgub, et mehed ei peta sugugi sellepärast, et nad tahaksid nooremat, seksikamat, saledamat, ilusamat naist. Isegi, kui neid motiveerib parema seksi otsimine, pole see siiski peamiseks põhjuseks, miks nad kõrvalsuhteid loovad. Peamine põhjus, miks mehed petavad, on see, et suhtest puudub emotsionaalne tänulikkus, kirjutab YourTango.

Sina võid ju meest solvata ja nimetada teda pealiskaudseks seksisõltlaseks, kuid tegelikult otsis ta teise inimese lähedust, sest ta tundis, et teda ei hinnata. Hindamine tähendab seda, et sa oskad väärtustada, mida mees sulle pakub ja väljendad oma tänulikkust selgesõnaliselt. Sa näitad talle, et ta on sinu jaoks oluline ja sa märkad tema panust.

Mõtle nendele kordadele, kui sulle tundus, et sind ei hinnata. Ilmselt tekitas see sinus vastakaid tundeid, viha, vastumeelsust ja isegi kurbust. Nüüd meenuta neid kordi, mil sa tõesti tundsid, et sind pannakse tähele ja hinnatakse. Ilmselt muutis see sind enesekindlamaks ja uhkeks. Tõenäoliselt tundsid, et teed midagi õigesti, et sinu panus on tähtis. Oluline on teada, et mehe jaoks on ääretult tähtis teadmine, et ta teeb midagi õigesti ja see teadmine peab tulema inimestelt, kes on talle lähedased. Kui partner on õnnelik nii elu kui suhte üle ja väljendab seda selgelt, siis on mees rahul.

Kui mees tajub, et teda ei hinnata – või et tema tegemised ei oma mingit tähtsust ja ta tunneb, et ei suuda naist õnnelikuks teha ega pakkuda naisele, mida viimane vajab –, siis võib mees naist petta. Tänutunne on meeste jaoks väga tähtis ja kui nad seda ei koge, siis nad lähevadki seda mujalt otsima.

Kuidas seda olukorda muuta? Tee mehele kompliment iga asja kohta, mida ta sinu arvates hästi teeb (kui ta valmistab hästi süüa, kui ta ajab sind naerma, kui ta pakub sulle naudingut jne). Proovi seda teha vähemalt korra päevas. Kui sulle tundub, et ühest korrast ei piisa, tee seda rohkem, tee talle kasvõi kümme komplimenti päevas. Kui pead mehega millestki tõsisest rääkima, veendu eelnevalt, et ta poleks kurb ja et tema «emotsionaalne pangakonto» oleks täis. Hea vihje: see ei toimi hästi mitte ainult kallimate või armukestega, seda saab kasutada ka kolleegi, venna, isa, poja või meessoost sõbraga suheldes. Aga sa pead olema siiras, kui sa valetad või teeskled, saab mees sellest aru ja see võib teda veel õnnetumaks muuta.

Millised märgid viitavad sellele, et sinu tänulikkus teeb meest õnnelikumaks?

  • Tema meeleolu on paranenud;
  • sa märkad, et ta silmis põleb väike õnnetuluke;
  • ta seisab sirge seljaga;
  • ta naeratab rohkem kui enne;
  • te seksite rohkem (ja seks on parem);
  • ta on hakanud sind rohkem hindama, ta mõtleb rohkem sinule ja on valmis sinu heaks kõike tegema.

Ära lase end heidutada sellel, kui mees ei ilmuta alguses mingeid muutuse märke. Jätka ikka samas vaimus. Lõpuks paneb ta tähele, et sa pöörad talle rohkem tähelepanu ja ta annab sulle kindlasti ka mingit tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles