Kaheksa põhjust, miks tasuks oma dekoltee eest hoolt kanda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi on kasutanud erinevad kreeme ja kehakoorijaid ilmselt alates keskkoolist. Aga kui palju pöörame me tähelepanu oma dekolteele? Selles piirkonnas on nahk väga õrn, kuna seal toodetakse vähem rasu kui näiteks näos, samas puutub dekoltee suvel väga palju kokku päikesevalgusega.

Cosmopolitan.co.uk pani kirja, miks ja kuidas tuleks oma dekoltee eest hoolitseda.

1. Dekoltee on üks esimesi piirkondi, kus ilmnevad vananemise märgid. Rinna ja kaela piirkonnas olev nahk on väga õrn, seega saab see kergemini kahjustatud ja seal ilmnevad vananemise märgid ka varem kui mujal.

2. Päikesest tekkinud kahju ei saa leevendada. Dekoltee on suvel üks neid piirkondi, mis on reeglina katmata, seetõttu on ääretult tähtis, et seda piirkonda tuleks päikesekaitsekreemiga kaitsta. Suvel tasuks seda teha ka pilvise ilma korral, kuna päikesekiired tungivad pilvedest läbi.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Päikesekaitsega jumestuskreemist üksi ei piisa. Ekspertide sõnul tuginevad paljud naised suvel jumestuskreemile, kuna ka selles sisalduvad päikesekaitset pakkuvad ained, aga sellest jääb väheks. Sageli ei hajutata jumestuskreemi korralikult ega kanta seda nahale piisavalt paksult, et see suudaks dekolteed päikese eest kaitsta.

4. «Unekortsud» paistavad dekolteelt eriti hästi silma. Sulle meeldib külili magada? Sel juhul peaksid teadma, et külili magades võivad dekoltee piirkonda tekkida kortsud. Ürita harjutada end selili magama.

5. Enamik meist unustab seda piirkonda korralikult puhastada. Ainult pesemisest ei piisa, aeg-ajalt vajab dekoltee erihoolitsust ja seda piirkonda võiks ka niisutava kreemiga turgutada.

6. Dekoltee piirkonnas oleval nahal on erivajadused. Kuna dekoltee piirkonnas on õrn nahk, võib see kergesti punetama hakata, mistõttu oleks hea kasutada selle piirkonna eest hoolitsedes lõhnatuid tooteid. Konsulteeri kosmeetiku või müüjaga, kes oskab sulle soovitada õigeid tooteid.

7. Kehakreemist ei pruugi piisata. Paljud naised arvavad, et nahahoolitsus piirdub näo ja heal juhul ka kaelaga. Tegelikult tuleks kreemitada ka dekolteed, kuid tavalisest kehakreemist võib jääda väheks. Kui soovid, et dekoltee näeks hea välja, osta spetsiaalselt selle piirkonna jaoks valmistatud tooteid.

8. Vanemaks saades tasuks olla eriti tähelepanelik. Aja jooksul teevad gravitatsioon, päikesekiired ja stress oma töö ning dekoltee piirkonnas võib nende tegurite ühismõju eriti nähtavaks muutuda. Vananedes toodab keha vähem kollageeni ja seetõttu tulevad kortsud ning muud joonekesed paremini esile. Kasuta korralikult niisutavat kreemi ja joo ka ohtralt vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles