Retseptivõistlus: korralikult šokolaadine pühadekook

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Värik / erakogu

Postimehe naiseportaali ja Maxima ühises lugejamängus osaleb seekord eriti kreemine ja pidulik šokolaadikook. Selle retsepti saatis meile Kristi, kes ütleb, et kui koogil lasta veel üleöö seista, saab tulemus eriliselt superluks!

Vaja läheb:

Põhi

  • 250 g šokolaadi (panin piimašoksi ja tumeda pooleks)
  • 6 suurt muna 
  • 150 g  suhkrut 
  • 150 g toasooja võid 
  • 75 g jahvatatud mandleid 

Kreem

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 100 g suhkrut 
  • 150 g šokolaadi 
  • mõned peotäied vaarikaid (mistahes muud marjad on ka head, sobivad oma hapuka maitsega selle rammusa koogi juurde ideaalselt)

Glasuur

  • 200 g šokolaadi
  • 70g võid

Valmistamine:

Sulata šokolaad vesivannil ja lase natukene jahtuda. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vahustades lisa vähehaaval toasoe või, seejärel šokolaad ja jahvatatud mandlid. 

Teises kausis vahusta munavalgeid, kuni segu enam kausist välja ei kuku, kui kausi peakohal tagurpidi keerad.  Klopi kuskil neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka ning seejärel sega spaatliga õrnalt ülejäänud. Vala 26 cm läbimõõduga vormi. Hea oleks, kui teed äärede võiga ja paned küpsetuspaberi ka, sest mul kippus ilma nendeta vormi kinni jääma. 

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit. Ära ehmata, kook on äärtest krõbe aga keskelt täitsa pehme, isegi veidi märg veel. Nüüd vara suts kannatust ja lase vormis jahtuda, enne kui seda kaheks kihiks lõikama hakkad.

Kreemi jaoks sulata šokolaad ja lase natuke jahtuda. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ning sega vispliga segades hulka ka sulatatud šokolaad. Jahtunud kook eemalda vormist ja lõika horisontaalselt pooleks. Aseta pealmine kiht taldrikule. Määri kreem põhjale, aseta marjad ja siis sellele teine koogikiht. Hoia paar tundi külmas ja valmista glasuur. Selleks sulata šokolaad vesivannil, lisa juurde või ning sega. Vala glasuur koogile ja lase taheneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles