Üheksa põhjust, miks juua hommikul sidrunimahla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunivesi.
Sidrunivesi. Foto: SCANPIX

Kaalustalla.ee pakub välja lihtsa nipi, mis kiirendab rasvapõletust ja hoiab sind tervemana. 

1. Parandab seedimist

Soe sidrunimahl on vast kõige paremini tuntud kui seedimise stimuleerija. Tegelikult stimuleerib soe sidrunimahl seedimist eelkõige sellega, et see on soe ja vedelikuvarusid taastav. Ja sama efekti saavutad ka tee, kohvi või tavalise vee joomisega.

Sidrunimahla tegelik mõju «kõhu tervise parandajana» on seotud kahe aspektiga:

– sidrunimahl sisaldab kiudaineid

– sidrunimahl sisaldab d-limoneeni, mis suurendab maksa ensüümide hulka ja tänu sellele on keha võimeline efektiivsemalt eemaldama jääkprodukte.

2. Suurendab keha võimet põletada rasva

Termogeneesi intensiivistamisega aitab sidrunhape suurendada keha võimet põletada rohkem energiat. Efekt on küll väike, ent on siiski olemas.

3. Parandab immuunsüsteemi

Sidrunites leiduvad viirustevastaste omadustega saponiinid aitavad peletada külmetushaigusi ja grippi. Lisaks sisaldavad sidrunid ohtralt C-vitamiini, mis on samuti hea haigustega võitleja.

4. Vähendab põletikke

Sidrunid on täis antioksüdante (näiteks C-vitamiin, hesperidiin ja kvertsetiin), mis aitavad võidelda põletikega ning vähendada haigusteriski.

5. Sidrun sisaldab palju kasulikke aineid

Peale C-vitamiini sisaldavad sidrunid ka magneesiumi, kaaliumnitraati, fosfaati, kaltsiumi, seleeni, vaske ja tsinki. Lisaks parandab sidrunimahl raua imendumist.

6. Sidrunimahl hüdreerib sinu keha

Kui lisad veele sidrunimahla, mis sisaldab elektrolüüte – kaaliumnitraati ja magneesiumi –, hüdreerib see sinu keha paremini kui tavaline vesi.

7. Parandab vere kolesteroolisisaldust

Sidrunimahlas leiduvad antioksüdandid aitavad vähendada veres leiduva rasva taset. Vere suurt rasvasisaldust seostatakse suurema südamehaigusteriskiga.

8. Parem insuliinitundlikkus

Kiudainete tarbimise suurendamine on lihtne viis insuliinitundlikkuse parandamiseks. Ühes sidrunitega tehtud uuringus leiti, et sidrunites olevad kiudained aitavad söömise järel aeglustada toidu imendumist ja läbi selle ka veresuhkrutaseme kõikumist.

9. Vähendab kurnatust

Sidrunimahlas leiduvad antioksüdandid ja sidrunhape aitavad vähendada oksüdatiivset stressi, mida seostatakse otseselt kurnatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles