Elmar Vaher: Eesti vajab sellist meest, kelle üle tema pere on uhke

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna toimuval mehe tervise ja isadepäeva konverentsil «Mees, milleks sind vaja on?» ütles avasõnad Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, kelle sõnul hea politseinik on eelkõige hea inimene ja Eesti vajab sellist meest, kelle üle tema pere saab uhke olla.

PPA peadirektor Elmar Vaher
PPA peadirektor Elmar Vaher Foto: Kuido Saarpuu

«Ootan igalt politseinikult, et ta oleks eelkõige hea inimene,» rääkis Elmar Vaher. «Politsei ei ole väga maskuliinne, olla ei saa, kuna pooled politseinikud on naised. Politseis hindame me inimlikkust, meie töös on vaja väga palju empaatiat. Ma usun, et meil on piisavalt palju empaatiavõimelisi inimesi, et mõjutada ka neid, kes seda ei ole. Muidugi on politseis neid ka, kes võtad oma tööd nii, et «lähen võimu kehtestama». Kuid see ei ole kindlasti valdav.»

Elmar Vaher tõi eeskujuna välja oma isa. «Eesti vajab sellist meest, keele üle tema pere on uhke. Minu isa üle oli meie pere uhke,» rääkis Elmar Vaher. «Mina usun meeste tulevikku. Me hoolitseme politseis oma inimeste eest väga – läbi kaplanaadi, läbi psühholoogilise nõustamise. Probleem on, et Eesti mees ei taha abi küsida. Võtmeküsimus on, kuidas panna mehed uskuma, et neid on võimalik aidata.»

Lisaks Elmar Vaherile saavad konverentsil sõna mitmed tuntud arstid ja ühiskonnategelased: dr Margus Viigimaa, dr Mare Ainsaar, dr Anneli Raave-Sepp, dr Kristo Ausmees, paarisuhtekoolitaja Karmen Maikalu, uuringueksperdid Kaidi Reedi ja Tatjana Kriger, kirjanik Ilmar Tomusk, videointervjuu annab piiskop Philippe Jourdan. Poliitikute debatis osalevad Margus Tsahkna, Mailis Reps ning Artur Talvik.

Konverentsi «Mees, milleks sind vaja on?» peakorraldajateks on Eesti Tervise Fond, SA Väärtustades Elu ja Eesti Kirikute Nõukogu. Mehe tervise konverents toimub tänavu seitsmendat korda. SA Väärtustades Elu on varem korraldanud populaarseid emadepäeva- ja isadepäevakonverentse intrigeerivatel teemadel, nagu «Kuidas saada isaks?», «Miks Eesti naine ei sünnita?», «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!» või «Appi, mu mees armastab mind!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles