Jamie Oliver paljastas, kui tihti lubab tema oma lastel maiustusi süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images

Seoses sellega, et paar päeva tagasi tähistati paljudes riikides halloween'i, on välisportaalides üheks populaarsemaks teemaks see, kas ja kui tihti tuleks lubada lastel maiustusi süüa. See küsimus esitati ka Suurbritannia tuntud telekokale Jamie Oliverile.

Jamie Oliver tunnistas, et nende kodus on lastel lubatud ühel päeval nädalas kommi süüa, vahendab Huff Post. Ta rääkis, et iga laps saab nädalavahetusel kommide ostmiseks 50 penni (70 eurosenti). «Lapsed saavad igaüks väikese kommipaki – 50 penni eest ei saagi palju maiustusi osta,» rääkis Oliver, kel on neli last: Poppy Honey (13), Daisy Boo (12), Petal Blossom (6), Buddy Bear (5).

Oliveri sõnul ei taha ta lastel keelata suhkrut süüa, lihtsalt sellesse tuleb õigesti suhtuda. Suurbritannias on Oliver tuntud ka selle poolest, et ta käis välja idee kehtestada eraldi maks maiustustele ja 40-aastane telekokk on võtnud oma eesmärgiks vähendada Suurbritannia laste magusatarbimist. Tema sõnul tekitab suhkur probleeme ainult siis, kui maiustused kuuluvad iga päev laste menüüsse.

«Maiustustega tuleks midagi tähistada – need pakuvad rõõmu ja on pigem n-ö pidupäeva söögiks. Kui suhkur muutub aga tavapäraseks toiduaineks laste menüüs, siis tekivad probleemid,» selgitas Oliver. Kuigi ta lubab oma lastel korra nädalas kommi süüa, sõnas mees, et magusad joogid on nende kodus keelatud – ta lisab hoopis veele puuvilju, et maitsekat jooki valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles