Seco esitleb minimalistlikku ehtekollektsiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Seco

Tartu loomemajanduskeskuses tegutseval ehtebrändil Seco on valminud talvekollektsioon Frio, mille esitlus toimub 5. novembril kell 18 Tallinnas Stockmanni kaubamaja ZERO° pop-up-poes. Ehtekollektsiooni peamiseks märksõnaks on minimalism. 

Ehtekunstnik Jane Aus selgitab kollektsiooni iseloomustavat minimalismi nii: «Kui talv katab maa paksu lumevaibaga, siis on vaated ja objektid ka lihtsustatud, väiksed detailid ja värvid kaovad. Kindlasti on selles veidikene ka igatsust korraliku talve järele.»

Kollektsioon koosneb kuuest erinevast hõbedast valmistatud ehtest, kasutatud on ühte ja sama elementi – pikka ristkülikut lumehelbega. Kõik ehted on käsitööna valminud ning ka lumehelbed on plaatidesse saetud käsitsi. Iga ehet valmistab kunstnik vaid väikese koguse. 

Seco on Eestis loodud ehtebränd, mille käsitsi valmistatud disainehted on inspireeritud loodusest ning kannavad selle väge erinevate kujundite ja nende sümbolistlike tähenduste kaudu. Seco nimi on pärit Hispaaniast, sest just sealt leidis brändi looja Jane Aus inspiratsiooniallikad. Jane loomingus põimuvad lõunamaine põud ja põhjamaade jäised tuuled, Eesti loodus ning kaugete maade pärimused. 

Esitlusõhtul jagab jumestuskunstnik MUMU ehk Maret Ubaleht Make Up meiginippe eelolevaks piduderohkeks hooajaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles