Mis teeb vintaažrõivad hinnalisemaks kui second-hand kauba?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vintaažrõivad pärinevad eelnevatest kümnenditest ning on kuulsaks kantud ajastu värvikate karakterite poolt.
Vintaažrõivad pärinevad eelnevatest kümnenditest ning on kuulsaks kantud ajastu värvikate karakterite poolt. Foto: SCANPIX

Ajakirja Mood novembrinumbris kirjutati, et tegemata vahet vintaažrõivastel ja second-hand kaubal, võib mõnes suuremas vintaaži-mekas, näiteks Londonis või Los Angeleses, mõistmatuks jääda, miks on arvatavas «kaltsukas» hinnad kõrgemad kui mõnes moodsas disaineripoes.

Kui veinialases terminoloogias tähistab sõna vintage spetsiaalset veinitootmise protsessi, siis moealaselt kasutatakse seda nimetust eelnenud kümnenditest (1920 – 1980) pärinevate rõivaste tänapäevasesse moepilti passitamiseks.

Vintaažrõivaste puhul pole kuigi oluline kantuse määr, kui seda eset on kandnud mõni tuntud inimene. Nende eripära seisneb unikaalsuses – enamik rõivaesemetest on omal ajal tehtud tellimusööna või piiratud koguses eksemplaridena.

Riiete ajaloolist tausta, päritolu, respekteeritud disainerite loomingu ning rõivaste eelnenud põlvkondade fluidumi kõrval hinnatakse vanades rõivastes nende keskkonnasäästlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles