Üks asi, mis võib petmist ette ennustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs viidi läbi uuring, millest selgus, et truudusetus võib olla päritav: kui su vanematel on esinenud kõrvalsuhteid, siis tõenäoliselt võid ka sina oma kallimat petta. 

Teadlased palusid inimestel rääkida oma vanemate suhetest ja selgus, et peaaegu pooled osalejatest, kelle vanematel esines kõrvalsuhteid, olid ka ise oma partnerit petnud. Uuringu tulemusel järeldati, et petnud vanemate lastel esineb kaks korda enam kõrvalsuhteid kui truude vanemate lastel, vahendab Woman's Health Magazine.

Lisaks sellele, kas vanemad on petnud või mitte, võib truudusetust ennustada ka see, kas sa oled oma armusuhtega rahul ja milline on sinu iseloom. Uuringu autor professor Dana Weiser nentis, et see, kas inimesed petavad või mitte, on osaliselt päritav. Samas tõdes ta, et vanemate eeskuju võib aidata kujundada seda, millised on inimese ootused armusuhete osas.

Weiseri tõi näiteks selle, et kui isa on olnud truudusetu, siis võib lapsele jääda mulje, et monogaamia on ebarealistlik või lausa võimatu suhtevorm. Laps võib selle teadmisega üles kasvada ja täiskasvanuna ka vastavalt käituda.

Eksperdid soovitavad monogaamiast kindlasti partneriga rääkida, kuid samas ei tasuks unustada, et petmist võib ennustada ka see, kui tugev on teie suhe. Suhtlemine, lõbutsemine ja uute asjade koos proovimine on parimad moodused, kuidas kaitsta oma suhet petmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles