Professor: Hiina poissmehed võiksid kahe peale ühe naise võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ekspertide hinnangul võib Hiinas aastaks 2020 olla umbes 30 miljonit vallalist meest. Üks majandusprofessor pakkus probleemile ootamatu lahenduse: vaestel poissmeestel võiks lubada naist omavahel jagada.

Xie Zuoshi, Zhejiangi ülikooli majandusprofessor ütles, et kuna riigis on aastakümneid valitsenud sugudevaheline ebavõrdsus, saaks probleemi praktiliselt lahendada, kui poissmehed tohiksid näiteks kahe peale ühe naise võtta, kirjutab Business Insider.

Hiinas on ammustest aegadest eelistatud poisslapsi ja kuna peres tohib olla vaid üks laps, siis on see traditsioon järjest süvenenud. Poisslaste sündide arv on järjekindlalt kasvanud ja teadlased on kindlaks teinud, et iga tüdruku kohta sünnib Hiinas 1,02-1,07 poisslast.

Viimase kolme kümnendi jooksul on Hiinas sündinud 24-34 miljonit poisslast rohkem kui tüdrukut ja ennustatakse, et neil meestel on raske naisi leida, vähemalt sel juhul, kui nad otsustavad Hiina jääda. «See on reaalsus, et meil on nii palju rohkem mehi. Aset võib leida tõsiseid sotsiaalseid probleeme, näiteks vägistamised ja rünnakud, kui mehed ei leia omale naisi. Aga kui neil oleks valikuvõimalusi, siis ei pruugi asi nii halvasti minna,» ütles Xie Zuoshi.

Kuna mehi on Hiinas väga palju, on vallalised naised seal tõeliselt kõrges hinnas. Hea sissetulekutega meestel on lihtsam naisi leida, kuna nad saavad naistele paremat elu pakkuda. Just madalama sissetulekuga meestele võikski Zuoshi hinnangul pakkuda võimalust oma naist teise mehega jagada.

«Ma ei tee nalja. Iga kriitiliselt mõtlev inimene jõuaks samale järeldusele. Me ei saa mehi naistest ilma jätta lihtsalt sellepärast, et olla moraalsed,» nentis ta ja lisas, et vaestes piirkondades on juba saanud tavaks see, et vennad jagavad naist. Zuoshi arvates peaks Hiina muutma seadust, mille järgi on monogaamia ainuke seaduslik abieluvorm. Samuti tuleks lubada geiabielude sõlmimist. 

Teine võimalus oleks see, et teiste Aasia riikide naised sõidaksid Hiina ja abielluksid. 

Majandusprofessori väljaütlemised on internetis palju kriitikat saanud, kuid mehe sõnul on tal ka poolehoidjaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles