Kas see on normaalne, kui sa hakkad pärast seksi nutma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi pärast vahekorda nutmine võib segadusse ajada, on see üllatavalt tavapärane. Shape.com uuris ekspertidelt, miks hakkavad mõned inimesed pärast seksi nutma.

Seks on kahtlemata imeline ja mõjub hästi ajule ning kehale, aga miks valdab mõnda inimest pärast seksi kurbus ja silma tulevad pisarad? Vahel võib seks olla nii hea, et inimene hakkab suurest rõõmust nutma, aga ekspertide hinnangul võib naisi vahetult pärast seksi kimbutada ärevus, depressioon, kurbus ja isegi agressiivsus.

USA tudengite seas läbi viidud uuring näitas, et koguni 46 protsenti naistest on pärast seksi kogenud masendushoogu. Viis protsenti osalenutest olid seda tunnet üsna hiljuti tundnud. Millest on see tingitud?

Ei tasu endast välja minna, sest nutmine pärast seksi ei viita kuidagi teie suhte tõsidusele või intiimsusele. Kuna seks on äärmiselt emotsionaalne tegevus, ei oma mingit tähtsust see, kuidas sa oma armuellu muidu suhtud, sest vahekord mõjutab oluliselt seda, kuidas sa iseennast näed, olgu see siis heas või halvas valguses. Kui inimene on väga enesekindel ja teab täpselt, mida ta nii elus kui magamistoas tahab, siis ekspertide hinnangul ei pruugi seks teda nutma ajada. Ent kui tegemist on üsna õrna hingega inimesega, siis võivad tal pisarad pärast vahekorda voolata.

Teadlased on pakkunud, et seda võivad mõjutada ka geenid, kuid sel teemal on tarvis lisauuringuid teha. 

See, kui sa hakkad pärast seksi nutma, pole midagi ebatavalist, aga kui soovid olukorda muuta – näiteks kardad, et see hirmutab su partneri ära –, siis ürita kindlaks teha, kas mingi asi su elus tekitab sulle hetkel väga palju stressi või muudab sind ebakindlaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles