Priit Pullerits: Mõni asi võiks peres olla puhtalt meeste vastutada!

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Videod, mis on poolteist või kaks kümnendit tagasi tehtud, jäävadki muidu sahtlisse seisma, kui neid DVD-plaatidele või arvutisse ümber ei salvesta." Priit Pullerits
"Videod, mis on poolteist või kaks kümnendit tagasi tehtud, jäävadki muidu sahtlisse seisma, kui neid DVD-plaatidele või arvutisse ümber ei salvesta." Priit Pullerits Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Mõni asi võiks peres olla puhtalt meeste vastutada. Mitte ainult autol suviste rehvide vahetamine talviste vastu, vaid ka pere ühiste mälestuste säilitamine, sest seegi nõuab tehnikaga mässamist.

Videod, mis on poolteist või kaks kümnendit tagasi tehtud, jäävadki muidu sahtlisse seisma, kui neid DVD-plaatidele või arvutisse ümber ei salvesta. Videomakid ju vananevad ja langevad rivist. Siis võib nad maha kanda – ja videolindid ühes nendega.

Tõsi, ega ma tehnikas nii kõva käsi ole, et ümbersalvestamisega ise hakkama saaksin. Ent nagu ütlesin: mees võiks mälestuste talletamise eest peres vähemasti vastutada – võtta selle perekondliku kohustuse naistelt, kes on niigi kaks kolmandikku pereelu argisahmerdamistest enda kanda võtnud.

Kui lapsed juba vanemad ja kodust välja lennanud, kutsuge nad külla, et vanu aegu uute seadmetega ühiselt vaadata. Omast kogemusest saan kinnitada: nad vaatavad hea meelega. See on ju olnud nende elu, mis ekraanilt vastu vaatab – ja elu, millest nad mäletavad seda vähem, mida kaugemasse lapsepõlve see jääb.

Tänase veidi maskuliinsemate nootidega Elustiili jaoks oli muhe vestelda diplomaat Daniel Schaeriga, kuidas ta koos pisikeste lastega reisil käib. Lõbusaid lugusid jagus. Küllap ütlevad paljud, et nii väikeste lastega reisida on mõttetu, sest ega lapsed noist midagi mäletama jää. Õigus, küllap ei jäägi, aga uskuge: elavad kaadrid aitavad ühiseid käike üle aegade elus hoida. Muidugi juhul, kui mehed võtavad õigel ajal hoolitseda selle eest, et need mälestused edaspidigi nähtavad püsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles