Isa pani 3-aastase tütre karistuseks «vangi»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Texase osariigis elav mees tahtis oma 3-aastast tütart distsiplineerida. Ta tegi kodus mõned ümberkorraldused, et tütart ümbritsev keskkond meenutaks vanglat, kuid tema käitumine on nüüd saanud palju kriitikat.

Juliano Parker otsustas nimelt oma karistusmeetodist pilte teha ja postitas need Facebooki, mistõttu külastas perekonda lastekaitse, kelleni need fotod olid jõudnud, kirjutab Woman’s Day.

Parkeri tehtud fotodel kandis 3-aastane plikatirts suurt oranži T-särki ja temast olid tehtud ka näopildid sarnaselt, nagu tehakse kurjategijatest politseiarhiivi tarbeks. Parker kirjutas fotode juurde: «Mu tütar Aubrey’Ella on minu ja mu naisega tülitsenud, ta ei kuula avalikus kohas meie sõna ja hakkab vastu. Laksu pole mõtet talle enam anda. Ta on sellega harjunud, pealegi ei tohi praegusel ajal lastele enam laksu anda, sest seda nimetatakse vägivallaks.»

Selleks, et kodu meenutaks vanglat, asendas mees lapse voodi õhukese madratsiga ja lasi lapsel kodus koristada. Õhtusöögiks pakkus ta tütrele liha ja kartuleid, samas kui teised pereliikmed sõid pitsat ja jõid mahla.

Pildid hakkasid internetis ülikiirelt ringlema, leidus neid, kes mehe teguviisi laitsid, öeldes, et «kes teab, mida nad selle lapsega veel kinniste uste taga teevad», kuid oli neidki, kes leidsid, et nüüdisajal ei saagi lapsi teistmoodi karistada. Lõpuks pälvisid fotod ka kohaliku lastekaitse tähelepanu.

Pärast lastekaitse külastust võttis mees fotod sotsiaalmeediast maha ja kirjutas järgneva vabanduse: «Ma kahetsen väga, et avaldasin sotsiaalmeedias oma tütrest sellised fotod. Ma tunnistan, et see oli vale ja ma ei arvanud, et need fotod võiksid nii populaarseks muutuda. Mu tütar on hea laps, viimasel ajal ta lihtsalt jonnib ja ma tahtsin talle näidata, et halval käitumisel on omad tagajärjed. Nüüd ringlevad internetis mu tütrest fotod ja jääb mulje, et ta on halb laps, kuigi tegelikult ta tahab lihtsalt tähelepanu.»

Parker pole esimene ega ilmselt ka viimane lapsevanem, kes on oma võsukest avalikult häbistanud. Selle aasta alguses avalikustas üks Denveris elav naine, et tema 13-aastasel tütrel on salajane konto Facebookis. Naise YouTube’i lisatud video sai üle 11 miljoni vaatamise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles