Kümme asja, mis võivad hea suhte rikkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled kallimaga koos õnnelik, aga vahel häirib sind see, et ta vihastades endasse tõmbub või kritiseerib sinu perekonda. Selline teguviis võib suhte üsna kiirelt ära rikkuda.

Loe, millised asjad lisaks neile kahele võivad heale suhtele kiire lõpu teha, kirjutab Female First.

Partner räägib kogu aeg ainult endast

Suhtes on kaks inimest ja teil mõlemal peaks olema võrdne võimalus rääkida ning oma arvamust avaldada. Ära sega kallima jutule vahele, lase tal rahulikult rääkida. Seejärel tuleb ka sinu kord sõna võtta, ent partner ei pruugi tahta sind kuulata, kui sa tema jutule korduvalt vahele segasid.

Te veedate iga vaba hetke koos

Te olete kaks inimest, see, et teid liidab suhe, ei tähenda, et peaksite kõike kogu aeg koos tegema. Teise inimese hobid ei saa sulle 100 protsenti sobida, vahel pead järgima oma sisetunnet ja tegema seda, mis sulle meeldib.

Kui partner saab vihaseks, siis ta vaikib

See tekitab teis mõlemas viha, kuna üks ei suuda öelda, milles on asi ja teine ei tea, kuidas probleemi lahendada. Kui vähegi võimalik, ürita oma tundeid sõnadesse panna, isegi siis, kui need ei pruugi esialgu loogiliselt kõlada. Partner võib aidata sul mõtteid lahti harutada ja oskab neile ka reageerida.

Räägite teineteisest väljaspool suhet halvasti

Negatiivselt rääkimine tekitab vaid ebavajalikke kuulujutte, mis võivad võtta kontrollimatud mõõtmed. Suhtes olete vaid teie kaks – üritage seda nii hoida ja ärge laske halbadel kommentaaridel oma sidet lõhkuda.

Partner ei täna sind

Võib-olla oled suhtes inimesega, kellele ei meeldi suured žestid, kuid tänu saab avaldada ka väikeste asjadega (nt õhtusöögi valmistamine, töölt koju sõidutamine jms). Kui võtate väikeseid asju enesestmõistetavalt, siis ei tunne kumbki teist, et ta on suhtes hinnatud.

Kritiseerid partneri perekonda ja sõpru

Igal inimesel on omad vead, aga partneri sõbrad ja pere on tema jaoks olulised inimesed, keda ei tasuks ilma asjata halvustada. See asetab partneri kaitsepositsiooni, seega mõtle hoolikalt enne, kui hakkad kedagi sõnadega ründama.

Partner keskendub vaid halvale

Igas suhtes tuleb ette tülisid ja vaidlusi, sest üks partneritest on midagi tegemata jätnud või valesti teinud. Üritage sellistest asjadest mööda vaadata ja keskenduge sellele, mida te mõlemad õigesti teete. Peagi märkate, et head asjad kaaluvad rohkem kui halvad ja see polegi kõige hullem asi maailmas, kui partner jätab oma sokid põrandale vedelema.

Sa ei tee partnerile komplimente

Suhte alguses oli see kindlasti lihtsam, kuid ajapikku läheb sul meelest partnerit kiita. Tegelikult tasuks meeles pidada talle aeg-ajalt komplimente teha, kuna see toob kindlasti naeratuse tema näole ja võib-olla vastab ta samaga. Kui sa ei tee talle komplimente, siis võib kallim arvata, et sa ei hinda teda enam.

Partner elab oma stressi sinu peal välja

Sa oled tema jaoks kerge sihtmärk – te elate koos ja sa oled alati olemas, kui tal on sind vaja. Selle asemel, et stressi sinu peal välja elada, võiks ta sulle rääkida, mis teda vaevab ja proovige koos neid probleeme lahendada. Tuleb ette hetki, mil te mõlemad olete pahased, kuid üritage oma viha suunata mujale. Pole mõtet karjuda partneri peale, kui tegelikult tahaksid oma viha välja elada kellegi teise peal.

Te ei räägi

Rääkimine aitab auru välja lasta, probleeme lahendada ning rääkides kindlustate, et olete partneriga ühel lainepikkusel ja mõistate asju samamoodi. Rääkimine on suhtes väga oluline, kui te seda enam ei tee, siis olete toakaaslased, mitte kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles