Kuidas kogeda lihtsat õnne?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Marci Shimoffi ja Carol Kline’i raamatust «Lihtsalt õnnelik» saab teada, et õnnelik olemiseks on vaja alustuseks usku, et sa tõepoolest võid õnnelik olla - kõigepealt tuleks lõpetada olude, ilma ja teiste inimeste süüdistamine ja kurtmine ning enese nõrgestamine ülemäärase häbitundega ja selle asemel otsida lahendusi ja tegutseda, kirjutab ajakirja Pere ja Kodu novembrinumber.
 

Oluline on ka otsustada usaldada elu - meelerahu sõltub suuresti sellest, kas tunned end ebaõnne korral saatuse kiusualusena või otsustad, et see on millegipärast vajalik, kuid mööduv episood sinu elus.

Kui tegid midagi, mille pärast tunned süüd ja häbi, ning tehtu saadab sind tumeda varjuna, mõtle, kuidas saaksid tehtut heastada - kui mitte samale isikule, siis tee heategu kellelegi teisele ja lepi endaga ära.

Kui oled üle vaadanud oma kahjustavad harjumused, püüa mõista, millised on need olukorrad, tegevused ja suhted, mis aitavad sul avarduda, ning millised panevad sind energeetiliselt justkui kokku tõmbuma.

Mis tahes valikute ees olles kuulata, mida ütleb su keha - kui tunned end kergelt ja vabalt, liigud õiges suunas, kui koged ahistust ja pinget, on aeg suunamuutuseks.

Ja lõpuks tuleks hoida ühendust oma hingega - palvetada, mediteerida, vaadata tähti, jälgida jõevee voolamist, kuulata vaikust, võtta aega oma mõtete mõtlemiseks, kogeda ühtsustunnet maailmaga, rõõmu ja rahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles