Kas koorida tuleks pigem hommikul või õhtul?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorimine.
Koorimine. Foto: Vida Press

Nahahooldusrutiinis kehtivad kindlad reeglid, mille järgimine annab kõige paremaid tulemusi. Kui hommikul tuleb nägu puhastada ja niisutada, siis intensiivsem ravi tuleks jätta õhtusse.

Kuhu mahub aga koorimine? Hommikuse näokoorimise kasuks räägib tõik, et pärast seda püsib meik paremini peal. Samas võib see olla nahale paras katsumus, mis «reeglite» järgi tuleks jätta õhtuks, kirjutab Refinery29.

Selgub, et ka eksperdid pole alati ühel nõul, milline kellaaeg on näokoorimiseks kõige sobivam. «Paljud kliendid tahavad väga täpselt teada, mis on füüsilise koorija kasutamiseks kõige parem kellaaeg, kuid tegelikult sõltub see individuaalsetest harjumustest ja elustiilist,» sõnab dermatoloog Harold Lancer. «Sel, kes meigib end iga päev, on mõistlik koorida õhtuti, sest nii saab näonahalt viimsegi meigikübeme maha ja teised meigitooted imenduvad paremini nahka.»

Neil, kelle näonahk on hommikuti jumetu või väga rasune, on aga Lanceri sõnul parem koorida hommikuti. 

Dermatoloog Karyn Grossman on seevastu veidi teisel arvamusel ja soovitab kõigil pigem hommikuti koorida. «Üldiselt tuleks hommikul keskenduda kaitsele ja õhtul parandamisele,» õpetab tema. «Enamasti kasutatakse õhtuti tugevamaid ja rohkem nahka ärritavaid nahahooldustooteid. Kui sinna juurde lisada veel koorimine, võib see mõjuda nahale halvasti.»

Seega tasub õhtul koorimist vältida näiteks neil, kelle õhtune kreem sisaldab kangeid koostisosi nagu retinool. 

Koorimise kellaajast hoolimata tuletavad eksperdid meelde, et näol tuleb alati kasutada vaid selleks mõeldud õrnatoimelist koorijat. «Ära kasuta kunagi suurte ja kriipivate osakestega koorijat oma näonahal, sest nii tekivad nahale imepisikesed armid ja rebendid,» hoiatab Grossman ja lisab, et pärast koorimist tuleb alati kasutada ka tõhusat niisutavat kreemi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles