Naised eelistavad kollaka ja punaka nahatooniga mehi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised eelistavad kollaka ja punaka nahatooniga mehi
Naised eelistavad kollaka ja punaka nahatooniga mehi Foto: SCANPIX

Suurbritannia Bristoli ülikooli psühholoogid tegid uuringu, millise näonahatooniga mehed on naiste arvates kõige atraktiivsemad.

Tulemused näitasid, et naistele meeldivad kõige enam mehed, kelle näonahk on kollase või punase jumega, mitte aga valge, kirjutab National Geographic.

Uurijate sõnul mängib nahatoon partneri valikul suurt rolli.

Nad tõid näite, et ükskõik, millisest rassist inimene, kelle menüüs on palju juur- ja puuvilju, on keskmisest kollakama nahaga. Need inimesed, kes aga treenivad regulaarselt, mille tõttu nende organismis on rohkem hapnikku, kalduvad olema punaka nahatooniga.

Peaaegu valget nahka peetakse vähe atraktiivseks, kuna see viitab nõrgale immuunsüsteemile.

Uurijate sõnul oli neile üllatuseks, et uuringus osalenud naised ei pööranud kuigivõrd tähelepanu meeste maskuliinsetele välimusjoontele, nagu tugev lõug ja lihasmass.

«Meie üllatuseks ei huvitanud naisi see, kas meestel olid tavapärased maskuliinsed jooned, mida seostatakse meeste atraktiivsusega. Naisi huvitas pigem meeste tervislik seisund, mida sai näha ka näost,» lausus uurija Ian Penton-Voak.

Penton-Voak ja ta kolleegid tegid fotod 20 Põhja-Inglismaal elavast mehest, kelle keskmine vanus oli 27 eluaastat. Eraldi toodi välja meeste näonahatoon ja maskuliinsed jooned.

Neid fotosid anti vaadata naistele, kelle keskmine vanus oli 19 eluaastat. Naised pidid ütlema, kui atraktiivseks nad piltidel nähtavaid mehi peavad. Naised pidasid kõige kenamateks mehi, kelle näonaha toon oli kollakas või punakas.

Uuringu teises osas paluti naistel hinnata töödeldud fotosid, millel meeste näod olid muudetud kas rohkem mehelikumaks või naiselikumaks. Katsealustel paluti öelda, kas nad eelistavad mehelikumate või naiselikumate näojoontega isikuid.

Naised ei pöörand  väga maskuliinsete näojoontega meestele kuigivõrd tähelepanu.

Penton-Voaki sõnul on see naistepoolne eelistus erinevates piirkondades sarnane.

Ta tõi näite, et Lõuna-Aafrika Vabariigi suulu hõimu naised eelistasid samuti mehi, kelle näos oli domineerivaks kollakad ja punakad toonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles