Imeline ilu loomulikes toonides

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahe inglimeik naturaalses gammas
Mahe inglimeik naturaalses gammas Foto: PantherMedia

Mida on ühist punase vaiba kaunitaridel, ärimaailma terasleedidel ja kuningannadel? Jumestuse puhul päris palju – kõik nad eelistavad loomulikes toonides meiki.

Värvimaailm on piiritu ja kõige sellega hullamine pakub omajagu rõõmu. Lihtsuse võlu ei ületa aga miski – kõige enam kaunistab meid jumestus, mille gamma isiksust võimendab, mitte ei varjuta. Naturaalsed beežikad-kreemikad-pruunikad-hallikad toonid võivad meigikarbis küll igavad välja näha, kuid kuuluvad jumestuse kullafondi!

Loomulikes toonides silmameik võimaldab kõike – nii naturaalset, pea märkamatut päevameiki kui dramaatilisi kiisusilmi ja kõike, mis selle vahele jääb – fantaasiale piiri ette ei tule. Kuni gamma on naturaalne, püsib tulemus elegantse ilu juuspeentes raamides. Kui erksad toonid välja jätta, hakkavad rolli mängima palju peenemad nüansid – täpsed varjundid, tekstuurid, sädelevad ja matid toonid ning oskus neid õiges kohas ja mahus kasutada. Loomulikus gammas on eksida pea võimatu, kuid tõeliselt meisterliku tulemuse saamine vajab veidi teadmisi ja täpsust. Elustiil on sulle abiks!

LIHTSAD TÕED

Kuni gamma on naturaalne, püsib tulemus elegantse ilu juuspeentes raamides.

Enamik silmameike tugineb lihtsale kolme tooni tehnikale – hele lau ühtlustamiseks, keskmine varjutuseks ja tume kontuurimiseks. Loomulike toonidega töötades kehtib see eriti selgelt. Lisaks arvesta sära reegleid – varju loomiseks vali matim toon ja esiletoomiseks sädelevam.

Tihti arvatakse, et loomulikud toonid sobivad iga silmavärvi puhul. Enamikul juhtudel on see tõesti nii, kuid tillukesed nüansivahed mängivad suurt rolli. Sinisilmade rõhutamiseks on head veidi karamellised või kuldsed toonid, rohelisele sobivad lillaka alatooniga pruun ja latte. Pruunisilmsetele sobib kogu pruunide spekter, kuid vältida tasuks hallikaid toone – need on seevastu kõige imelisemad hallide silmade jumestamisel.

Foto: Maybelline

PROFITRIKID

Silm särama! Kui silmameik on valmis, kuid silmad ei tundu piisavalt säravad, kanna peene pintsliga heledat sädelevat tooni silma sisenurka, nii alulisele kui ülemisele laule ja hajuta. Siin mängivad rolli tõepoolest pooltoonid ja millimeetrid!

Kortsud? Langevad laud? Paljudel kipub laug aastatega veidi vajuma – tühiasi, meigiga saab kõik hops korda! Kasuta vaid matte toone ja tee vajalikku kohta lihtsalt vari ning pole ei langevaid lauge ega kortse enam olemaski!

Kus on kulmuluu? Ära ole kulmuluu rõhutamisel liiga arglik – ava silm ja veendu, kas varjutus on sinu silmakujuga harmoonias. Sageli võib tooni üsna kõrgele kanda ja näo anatoomiat veidi remontida.

Puhas tulemus. Ole ülivalvas lauvärvi pudenemise suhtes – silmaalused peavad olema täiuslikult puhtad. Kui oled hädas tooni täpse pealekandmisega ning soovid näiteks tumedat kiisusilma, siis alusta hoopis silmade jumestamisest ning kanna põhi ja silmaalune valguspliiats näole alles hiljem – puhtalt näolt on imelihtne mida tahes minema pühkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles