Lõpuklassi õpilane Oliivia Narits on eeskujuks teistele noortele

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliivia Narits pälvis noortekonkursi «Hea eeskuju» tiitli.
Oliivia Narits pälvis noortekonkursi «Hea eeskuju» tiitli. Foto: MTÜ Noortekonverentsid

Kolmandat aastat aset leidnud üle-Eestilise konkursi «Hea eeskuju» tiitli pälvis tänavu Oliivia Narits, kes muude vabatahtlike tegevuste seas Punase Risti Tartumaa Seltsis on võtnud südameasjaks HIV-i alase teadlikkuse tõstmise.

Tartu Descartes'i Lütseumi 12. klassis õppiv Narits alustas vabatahtlikku tegevust Punases Risti Tartumaa Seltsis umbes neli aasta tagasi, 15-aastaselt, tänaseks on ta seltsi noorterühma juht.

Sõbrad ja koolikaaslased, kes Naritsa kandidatuuri esitasid, on tüdrukut tunnustanud silmapaistva julguse eest, sest Oliivia Narits on võtnud tõsiselt HIV-i alase teadlikkuse tõstmist, organiseerides koolitusi endast noorematele.

HIV-teemaliste koolituste korraldamine ei ole siiski ainus tüdruku ettevõtmine. Tema eestvedamisel on läbi viidud lastelaagreid vähekindlustatud perede mudilastele ning korraldatud mänguõhtuid lastekodulastele.

«Oliivia kohta antud kirjeldused näitasid meile säravat noort inimest, kes ei istu käed rüpes, vaid otsib ise võimalusi ja algatab tegevusi,» iseloomustas hakkajat neidu žüriid juhtinud konkursi patroon Ene Ergma.

Intervjuus Tartu Postimehele jäi Oliivia Narits tagasihoidlikuks, öeldes, et on kõike teinud koos sõpradega. Lisaks vabatahtlikele ettevõtmistele jõuab tüdruk käia veel laulukooris ning on ka õpilasesinduse president.

Oma aja sätib neiu nii, et aktiivse toimetamise kõrvalt jääks aega ka endale, kas või teleri vaatamiseks. «Ma üritan teha nii, et mul oleks üle päeva vabam, kas või õpin varem ära,» ütles ta.

Kolmandat aastat aset leidvale konkursile esitati 45 säravat lugu Eestimaa noortest. Korraldaja Ott Sarapuu sõnul laekus lugusid lindude abistajatest, prügikasti värvijatest, muusikutest ning lõputu energiaga noortesündmuste eestvedajatest, igaühel omad väikesed ja suured unistused.

Mitmete organisatsioonide ja ettevõtete esindajatest koosnev žürii tõstis seekordse võitja, Oliivia Naritsa puhul esile tema kaasvat tegutsemisviisi, julgust käsitleda ka ebapopulaarseid teemasid, avarat haaret ning särtsakust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles