Ema avastas õudusega, et tema pisitütre fotosid kasutatakse õelate meemide jaoks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

25-aastane Ashton Hamner avastas juhuslikult Facebookis, et keegi kasutab tema tütre fotosid õelate meemide tegemiseks. Nüüd on naine muutnud oma privaatsussätteid ja soovitab ka teistel lapsevanematel sama teha.

Hamner avastas fotod tänu sellele, et üks tuttav märkis teda fotol ära. Naise sõnul on tema 1,5-aastane tütar Lennox täiesti terve, kuid keegi on otsustanud tütre fotosid kasutada selleks, et teha õelat nalja vähihaigete laste üle. Osal fotodel on kirjas, et tüdrukutirts on lisaks ka «väärarenguga», kirjutab Daily Mail.

Hamneri sõnul pole Lennoxil kuigi palju juukseid ja seetõttu tehti temast fotodel vähihaige laps. «Ma nutsin. Ma ei osanud muud teha. Ma olin endast täiesti väljas ja ma ei suutnud oma silmi uskuda,» tunnistas õnnetu ema.

Ühel fotol on näiteks Lennox oma ema süles ja naise kõrval seisab tüdruku isa. Nad on kõik väga õnnelikud ja naeratavad. Fotot «kaunistab» lause: «Kui saad teada, et su lapsel on vähk ja mõistad, et saad oma endise elu tagasi.» Kasutatud on ka fotot, kus väike Lennox on oma vanaema süles. Sellel fotol on lause: «Kui su lapsel on vähk, ära armasta teda, jäta ta vanaema hooleks.»

Advokaat Mark McDaniel ütles, et kuigi sotsiaalmeedias olevad fotosid on võimalik vabalt kasutada, on nende omavoliline muutmine illegaalne. «Kui keegi võtab minu foto ja lisab sellele mingi lause, siis nad muudavad juba seda pilti,» selgitas ta. Õnneks sai Hamner õelad fotod Facebookist eemaldatud, kuid ta soovib teisi vanemaid selliste asjade eest hoiatada. «Muutsin kõiki oma privaatsussätteid ja nüüd ei näe neid keegi peale mu sõprade. Olge väga ettevaatlikud selle osas, mida te teistega jagate,» hoiatas noor ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles