Mänguline disain Edevuse Laada kõrvarõngastes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Tamm
Anu Tamm Foto: Erakogu

Edevuse Laada kõrvarõngad loovad hea tuju, pälvivad meeldivalt tähelepanu ning on kõnekad. Nende looja ja valmistaja on Anu Tamm, kellega osta.ee moeblogi puhus veidi juttu.

Kes Sa oled? 

Üsna vaba mõttelennuga omas mullis optimist. Iga päevaga saan järjest suuremaks sõbraks iseendaga ja iga päev õpin enda kohta midagi uut.

Millal Sul tuli idee hakata ehteid tegema? Kuidas sinna tee leidsid?

Ühel hetkel end tööst vabana leides tundsin vastumeelsust nii uute tööpakkumiste vastuvõtmise, kui ka ise meeldiva klassikalises mõttes uue töö otsimise osas. Sain aru, et siit edasi tahan tegutseda veidi omapäi ja midagi ägedat ise välja mõelda. Järgnes kõigepealt oma firma loomine, millel on tegevusalasid olnud mitut eri sorti. Edevuse Laat on neist kõige püsivamana juba 5 aastat mulle endale loomingulist rõõmu valmistanud ning loodan südamest, et ka paljudele ehete

Edevuse Laat, Pealik
Edevuse Laat, Pealik Foto: promo

kandjatele.

Tehniliselt sai Edevuse Laada ainulaadne tehnoloogia välja töötatud trükialal töötava sõbrannaga kahasse ja üsna juhuslikult – skännisime parasjagu sisse vanu naljakaid reklaame 60-ndatest, 70-ndatest ja 80-ndatest, et nendest minu korterisse veider kollaažtapeet teha ning tekkis mõte, et see rõõm ja nali ei pea ju sellega läbi saama ja neid pilte saab ka muul moel eksponeerida.

Millega Sa lisaks veel tegeled?

Suurimad hobid on siiani olnud muusika ja toit – nendega on seotud ka enamus muid töid ja tegemisi. Hetkel võtab piraka tüki ajast Aasia köögi ja tervisliku toitumise propageerimine läbi Tai, Vietnami ja Jaapani toidubrändide turundamise.

Mis eriala Sa õppinud oled?

Millegipärast see üllatab jätkuvalt paljusid mu sõpru, aga mul on majandusharidus.

Kes on sihtgrupp, kes Sinu ehteid ostavad?

Edevuse Laada ehted meeldivad vaba eneseväljenduse ja mängulise ellusuhtumisega inimesele, vanus ei olegi siin nii oluline. Loomulikult vajame me teemante ja pärleid, kuid Edevuse Laada ehteid on palju huvitavam välja kanda ning pilt on üsna isiklik ja selge eneseväljendusviis, millega saab edasi anda paljutki. Tegelikult see stiil lihtsalt kas istub või mitte, nagu paljud asjad siin elus.

Foto: Edevuse Laat

Kus Sa pesitsed? Kus Su tooteid leida ja osta võib?

Edevuse Laadal on meeldiv koostöö mitmete Eesti disainipoodidega nagu näiteks Tallinnas Nu Nordik ja Oma Asi, aga ka üle Eesti mujal ning pisut ka riigipiiridest väljas. Isiklikke või suuremaid eritellimusi saab ajada läbi www.edevuselaat.ee kodulehe minuga otse. Eriti mugav e-poe variant on aga näiteks hiljuti avatud Eesti Disaini osakond Osta.ee-s.

Kõige ilusam/toredam/vahvam kompliment Su toodete kohta? Kes tegi? Kus? Mis situatsioonis?

Kuigi valmistan soovi korral ka klõpsudega kõrvarõngaid, on paar neiut minule suure komplimendina peale Edevuse Laada ehetega tutvumist leidnud põhjuse kõrvaaukude tegemiseks. Kuidagi on nii, et Edevuse Laada ehted saavad üsna sageli kandjale meeldivaks tähelepanunumbriks ja meeleolukas tagasiside ikka jõuab aegajalt ka minuni välja. See on puhas rõõm.

Millises situatsioonis Sa ennast kõige paremini tunned? Kirjelda! Mida Sulle teha meeldib?

Meeldib organiseeritud korralagedus, kui koos on head inimesed ja pole kiiret. Meeldib, kui on võimalus minna ja kõike muuta, aga ei taha, sest kõik lihtsalt toimib ja keegi ei saagi aru, kuidas siis nüüd nii.

Mis teeb Sind õnnelikuks?

Intuitsiooni järgimine, hea toit, hea muusika, ilu enda ümber ja inimestes, elu nautimine kõigi meeltega, mis meil on, sest kui „midagi“ jääb puudu, on see mõnega neist seotud. Ja kui midagi läheb viltu, on kokkuvõttes parem siiski tegeleda oma soovide tagajärgede ja juba uute huvitavamate soovidega, kui pikalt ja mitte midagi ette võttes fantaseerida.

Millised inimesed Sulle meeldivad?

Otsavaatavad, kaasa- ja edasimõtlevad, absurditajuga ja mängulised, kuid ausat mängu mängivad. Ilusad inimesed meeldivad, aga ilu inimeses on jutus jutustamatu.

Millised eesmärgid Sa oled endale seadnud seoses ehete valmistamisega? 

Edevuse Laat, Signaali pole
Edevuse Laat, Signaali pole Foto: promo

Jääda iseendaks, mitte alluda provokatsioonidele. Juhindun täielikult intuitsioonist ja inspiratsioonist – kui kumbagi peal ei ole, siis tühja ei tegutse.

Kes on loome vallas su eeskujud?

Neid väga ei ole. Nimetada küll ei oska.

Su kõrvarõngastel on lõbus temaatika ja lõbusad nimetused – kust saad inspiratsiooni?

Inspiratsioon tuleb ikka ootamatult ja lainena. Seda naljalt ei ole, et tuleb ühe pildi idee ja kogu muusika. Kui inspiratsioon on parasjagu peal, siis ma lihtsalt säran ja teen kõiki asju läbisegi ja palju korraga, nii kaua, kuni laine kestab. Pärast keeran päikese kätte või teki alla kerra, loen raamatut või söön rahulikult mõnd lemmiktoitu kuni järgmise laineni. Mind üldiselt inspireerivad värvid ja mustrid kõige enam ning sealt tuleb edasi kõik muu. Muster võib väga sageli olla ka rütm ja rütm võib olla visuaalne.

Mida tahad kindlasti oma elu jooksul veel teha, aga pole seni veel jõudnud või on hirmufaktor vaja ületada….?

Madis Aesmaga tahaks mõnd raadiosaadet koos teha. Tasakaalu arendava spordiala tahan leida – sellise, millega püsivamalt tegeleda viitsin, sest mul on kinnisidee, et siis mul kõik teised tajud ka teravnevad ootamatult lahedalt, kui tasakaalumeel ka veidi enam trenni saab. Loomulikult on kõvasti kohti, mida soovin võimalusel külastada. Elu vajab avastamist ja maitse-, heli- ja muud maailmad nautimist. Tuleb ajaga rahu sõlmida, siis saab kõik vajalik tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles