Mehed, kellel on kõik olemas: kuidas te seda küll suudate?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Naine istub jälle Playstationi taga? Lapsed lõpuks magavad? Nüüd on SINU aeg lõdvestuda. Kas teadsid, et triikimine on hea stressimaandusvahend?» Kõlab kummaliselt? Tõsi! Kuid ometi on tegu nõuandega, mida ümberpööratult peavad sageli kuulma naised, «kellel on kõik» ehk kellel on lapsed ja karjäär.

Twitteris lööb laineid pilakonto Man Who Has It All (ing k mees, kellel on kõik), mis pöörab humoorikas võtmes tähelepanu topeltstandarditele ja seksismile, mida peavad taluma naised, kel on pere, karjäär ning vedada majapidamine. Nad on nõuanded ümber pööranud, et paljastada, kui naeruväärsed tegelikult kõik need «heatahtlikud ja julgustavad» soovitused naistele on.

Konto looja soovib jääda anonüümseks, kuid intervjuus Huffington Postile sõnas ta oma tegevust kommenteerides irooniliselt: «Ärge saage must valesti aru, mul pole midagi selle vastu, et isad käivad tööl. See tõstab nende enesehinnangut ja annab neile identiteedi ka väljaspool koduseinu, nad pole lihtsalt issid!»

Siin on mõned näited säutsudest.

«Töötav isa? Tunned, et kõike on liiga palju? SINU SÜÜ. Mine varem voodisse, joo rohkem vett, kanna värvilisi juurikaid ja ära unusta naeratada!»

«Eluliselt olulised tooted iga töötava isa portfellis: salvrätid, õmbluskomplekt, laste mänguasjad, märjad salvrätid, varupaar sokke, vesi ja mandlid.»

«TÖÖTAV ISA? Ära unusta oma kalendrisse arvestamast «enda aega». See on aeg, mida saad kasutada tolmuvõtmiseks ja triikimiseks. Võta seda kui kingitust.»

«Töötav isa? Enneta stressi ja organiseeri teistele isadele seksikas aluspükste pidu! Lõbutsege ja samal ajal saad ka natuke raha teenida!»

«Ma armastan emasid, kes ei karda käsi külge panna. Mu naine on isegi vahetanud mu laste mähkmeid, kui nad olid alles väikesed. Mõnede meestega võrreldes on mul ikka tõesti vedanud. Ta on nii kena.»

«Kurnatud ja emotsionaalne isa ei suuda olla üheski eluvaldkonnas efektiivne. Proovi lõdvestuda ja keskendu enda eest hoolt kandmisele.»

«Ka kurvikad isad võivad olla edukad! Vaadake või Jeremy Clarksonit!»

«PÄEVA TSITAAT: «Isad on nagu väikesed nööbid: nad hoiavad kõike koos.» Aitäh Craig (44), see on nii tõsi! Inspireeriv.»

«TÄNANE DEBATT: kuidas lastetud mehed saavad kontakti oma vanemlike tunnetega?»

«Ära unusta! Iga naine vajab oma ruumi, kas majas, aias, tühjas toas või kuuris, kuhu ta saab peituda sinu, laste, segaduse, LÄRMI eest.»

«Mehed! Kas me tõesti saame omada kõike? Vedada majapidamist, kasvatada lapsi, omada karjääri, organiseerida kõike ja kõiki, näha head välja, leida aega enda jaoks, hoolitseda oma keha ja juuste eest, omada südamekujulist nägu?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles