Mida tasuks sügisel süüa, et nahk oleks terve ja särav?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sügisel on äärmiselt mõnus jalutada turul ja valida erinevaid kodumaiseid aiasaadusi. Lisaks sellele, et paljud puu- ja juurviljad on sügisel tõeliselt maitsevad, mõjuvad need ka su välimusele väga hästi.

Järgnevalt on välja toodud viis asja, mida võiks just sügisel ohtralt süüa, sest need muudavad naha terveks ja säravaks, kirjutab Huff Post.

1. Maguskartul ehk bataat sisaldab A- ja C-vitamiine, mis aitavad ennetada aknet ning ravivad juba tekkinud aknet kiiremini.

2. Punapeet on hea antioksüdantide allikas, mis aitab vähendada põletikku ja aeglustab vananemisprotsessi. Samuti aitab punapeet kortsude teket ennetada. Lisaks punapeedile võiks menüüsse lisada ka lehtpeeti.

3. Õunad sisaldavad C-vitamiini, mis muudab naha pringimaks ja annab nahale terve jume. Õunte söömine aitab ka kortsude teket ennetada.

4. Kõrvits ja selle erinevad vormid sisaldavad ohtralt beetakaroteeni, mis aitab tasakaalustada rasu tootmist nahas ning võitleb akne ja põletikuga.

5. Kõrvitsaseemneid ei tasuks ära visata, pigem lisa neid salatitesse, müslile või söö paljalt. Kõrvitsaseemned sisaldavad tsinki, mis on vajalik uute naharakke moodustamiseks ja kollageeni tootmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles