Viis nippi, kuidas ennetada depressiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oled väga empaatiline inimene, kogud sa endasse ümbritsevat energiat kergemini kui teist tüüpi inimesed, sealhulgas pole see energia alati positiivne. Kuidas ennetada, et halvad tunded su üle võimust ei võtaks?

Higher Perspective on kirja pannud viis tehnikat, mis sobivad empaatidele, kes kipuvad teiste negatiivseid tundeid sügavamalt läbi elama.

1. Ära karda küsida abi. Kui sind on päev otsa ümbritsenud halb õhkkond ja negatiivne energia, ära häbene rõõmsameelsemate sõprade poole pöörduda. Minge koos lemmikpubisse või matkama. Selles pole midagi halba, kui sa pöördud inimeste poole, et nad su tuju tõstaks.

2. Hoia oma ruum meeldivana. Välist keskkonda ei saa me alati kontrollida ning see võib meie sisemusele halvasti mõjuda. Just seetõttu on oluline, et sa hoiaksid oma kodu ja privaatruumi nii meeldivana kui võimalik. Hoia kodu korras, ära lase asjadel kuhjuda – see aitab vähendada stressi, kui oma turvalisimas kohas aega veedad.

3. Räägi oma tunnetest. Leia head sõbrad, kellele saad oma tunnetest rääkida ning ära karda minna süvitsi. Arutle valjult, mis tunded sind tegelikult valdavad, kui sa saad vihaseks. Kardad sa midagi? Tahad sa endale hoopis midagi tõestada? On sul midagi puudu? Koos arutamine aitab lahenduseni jõuda.

4. Otsi katarsist. Katarsise all mõeldakse tugevate emotsioonide väljendamist, mis aitab leevendada psühholoogilisi pingeid ja stressi. Ela end välja, kui vaja, siis karju, kui vaja, mine poksitrenni. Võib-olla aitab sind hoopis üks korralik nutusessioon, et kõik tunded välja elada.

5. Ole aktiivne. Tunned, et pole olnud just parim päev? Oled närviline, ärevil? Mine kõndima, jooksma, jõutrenni, matkale – mis iganes! Hoia end aktiivselt liikumises. See mitte ainult ei ole tervislik, aga sa tunned end pärast paremini. Lisaks on see hea viis rutiinsesse päeva vaheldust tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles