Külmad ilmad on kohal. Mida lastele selga panna?

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe mood lastele
Soe mood lastele Foto: Lenne

Kuidas pakkida oma pisikesed riidesse nii, et iga pisik ei niidaks, mängulust ei takerduks ja kõik ka viisakas välja näeks? Sügistalve garderoobiga tegelemise aeg on käes, Elustiil näitab teed.

Mul on kodus kolm stilisti, sõpruskonna peale on asjatundjaid lausa kümneid, nii et usaldusväärsed allikad on olemas. Sest kandja, olgu või allameetrine, on boss ja otsustab, mida kanda. Vähemasti tasub ta kaasata – pole ju kuigi tark kasvatada lapsele sisse harjumus, et kusagil keegi teine tema eest valikuid teeb? Seda oskust on elus päris kindlasti tarvis ja riided hea ohutu materjal harjutamiseks. Vanem ja elukogenum peab muidugi kogu praktilisel kaadervärgil silma peal hoidma.

Foto: Lenne

KLIIMAKINDLAD KIHID

Sügisel sajab alla igasugu värki, tuul puhub sea püsti ja niiskus imbub naha vahele. Tean hulka inimesi isegi täiskasvanute hulgas, kes sügist peamiselt väldivad, kuna keelduvad ilmastikule vastavalt riietumast. Nende ühine stiilinimetaja on punane nina. Lapsed on lahedad tegelased selle poolest, et sõltumata aastaajast ja ilmast tahavad nemad õues olla. Riietus peab sellega sammu pidama. Kõik algab materjalidest, mis olgu veekindlad, tuultpidavad, hingavad, samuti olgu joped varustatud kerge ja õhukese voodriga. Pükste juures toovad plusspunkte tugevdatud põlved – väikese inimese õuepükstele armu ei anta! Kahest osast komplektid on paindlikumad, kombekad jälle kiiremad sisse hüpata.

Väga tähtis on ka see, mis läheb jope alla. Kihiline riietus on pikkade mõnusate õuemängude võti – keha ligi soe pesu, vahekihiks fliis ja viimaks veepidur peale. Puuvill vastu nahka ei isoleeri soojust, läheb kergesti higiseks ja on tihti põhjus, miks su silmaterake haigeks jääb.

Jalanõude peatükk on ehk üldse kõige tähtsam – rasket ja mitte vettpidavat saabast ei vaja siin kandis keegi. Ma ei saa üldse aru, miks neid valmistatakse. Core Tex vm kuulikindel kuiva jala kindlustaja on lapse tervisele hea turvamees. Ning kõik detailid – kindad, mütsid, sallid, puhvid – võiks olla ühtaegu nii lapse maitse järgi, lõbusad, praktilised kui ka soojad.

Foto: Lenne

LUSTAKAD TOONID

Kas valida väikesele kodanikule stiilne hõbehall mantlike või erkroosa jope? See sõltub lapse natuurist ja sellest, mida ta õues teeb. Väidetavalt on tõesti olemas pisikesed printsessid, kes kenasti emme käekõrval tipivad. Neile pane või öösinine peenvillane mantlike selga. Rahulik gamma häälestab põnnid justkui kogemata rahulikumale ja asjalikumale lainele, nad käituvad täiskasvanulikumalt ja on tasakaalukamad. Minul selliseid imelapsi pole – on toredad mürgeldised. Ronivad ja liiguvad tohutu kiirusega suvalistes suundades, nii on suureks abiks erksad toonid, leian oma Browni osakesed juba eemalt üles.

Laste selgel soovil kannavad kirkaid toone ka vanemad, see on osa turvatundest, neilgi on hea omasid kaugelt silmas pidada. Kui lapsed ise koolis käivad, on säravad toonid suur eelis ka liikluses, kuid helkur tuleb sellest hoolimata alati ja iga rõiva külge kruvida. Erksa gamma kasuks räägib ka ehe energia, mida kandja kogeb – valgusega on talvel lood nirud ja igat sorti hea tuju doping läheb asja ette.

Foto: Pengu.IN Kids

Kõige paremini oskavad meie talvega sobivaid rõivaid disainida kohalikud moemärgid. Lenne joped hoiavad lapsed kindlalt kuivas ja soojas. Pengu.IN Kidsi kollektsioonist leiab kerged, pehmed ja supersoojad sulemantlid ja -joped ning alpakasegulõngast mütsid-kindad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles