«Kodutunde» saatejuht Signe Lahtein: koolivaheaeg ei pea viima pankrotti!

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätame hüvasti armastatud Signe Lahteiniga
Jätame hüvasti armastatud Signe Lahteiniga Foto: Anu Hammer

«Kodutunde» saatejuhi Signe Lahteini (38) kodus kasvavad kaks poega (8 ja 14). Koolivaheaja saabudes muutub kodune rütm ka neil. Signe aga leiab, et poisid polegi temast endast nii väga erinevad, eelistades puhkuse ajal samu meelelahutusi, mida temagi koolilapsena armastas.

«Ajad küll muutuvad, aga mis puutub koolivaheaja veetmisesse, siis vaatan, et mu lapsed hindavad just sedasama, mida minagi omal ajal selle vaba nädalakese juures kõige rohkem armastasin: seda, et ei pea kuhugi kella pealt tormama,» räägib Signe. «Lõunani magaja pole ma kunagi olnud, ärkasin ikka vara, aga seda enam nautisin, et hommikust aega sai rahulikult võtta. Olen märganud, et minu pojad ei taha samuti vähemalt esimesed paar koolivaheaja päeva üldse kuhugi minna – lihtsalt kodus on niigi hea!»

Kui aga välja minna, siis ikka loodusesse. Signe kiidab väga Viru raba, kus nad igal sügisel käivad. «Meeletult ilus paik! Ja ruumi on lahedalt, lisaks ei keela keegi ka oma sööki-jooki ja koera kaasa võtta,» soovitab saatejuht peredel pilk metsa poole pöörata.

On temagi märganud, et koolivaheajal jääb Eestis vajaka perekesksetest meelelahutusasutustest. «Mine sa veekeskusesse, spaasse, kinno, pitsat sööma – kõik kohad on puupüsti täis, sest lihtsalt kõik lapsevanemad püüavad selle ühe nädala jooksul oma võsukestele hääd-paremat pakkuda…» Aga tegelikult ei peagi koolivaheajal rahvamasside hulgas trügima ja tihedat programmi läbima.

«Lapsed vajavad küll puhkust ja vaheldust, aga seda saab pakkuda ka ilma suuri summasid kulutamata,» arvab Signe ja  soovitab hoopis üht vana head ajaveetmise viisi: «Kasutage ära päevi, mil su enda ja sõprade lapsed pole õhtuti trennide-koorilauludega hõivatud, ja käige külas! See vanaaegne meelelahutus hakkabki äkki tänamatult kõigi nende moodsate ja kulukate lõbustusasutuste varju jääma…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles