Naised ihkavad pehmete kurvide asemel tugevaid kõhulihaseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence.
Jennifer Lawrence. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Kui vaadata Hollywoodi naisnäitlejaid aastates 1950-1960, võib märgata, et neil kõigil on sarnased kehakujud. Nad on saledad, kuid kurvikad, neil on liivakellakujuline figuur ja kuigi nad pole ebasportlikud, ei paista ükski lihas silma. 

Nendel fotodel on veel üks ühine joon: näitlejannad hoiavad oma kõhtu sees. Need naised on kaunid, neil on pehme ja naiselik kehakuju, kui saledama joone nimel tõmbasid nad pildistamise hetkeks kõhu sisse. Kui võrrelda aga 1950. aastate naisstaare nüüdisaja staaridega, siis võib näha olulisi erinevusi, kirjutab Daily Mail.

Esimese asjana võib silma torgata see, et kui varemalt oli naise keha pehme ja kurvikas, siis nüüdisaja naisel on tugevad kõhulihased, mida ta ei pelga teistele näidata. Näiteks Jennifer Lawrence jäi hiljuti ööklubist väljudes pildile nabapluusis, mis paljastab kenasti tema treenitud kõhtu.

Jennifer Lawrence pole ainuke tuntud naine, kes ei varja oma kõhulihaseid. Cambridge'i hertsoginna Catherine'i õde Pippa Middleton on aastaid olnud tuntud oma sportlikkuse poolest. Hiljuti tabasid fotograafid naise puhkusel olles ja fotodelt on selgelt näha, et Middletoni kõht on väga trimmis. 

Kate Hudsoni Instagramist (Xposure)
Kate Hudsoni Instagramist (Xposure) Foto: XPOSURE

Instagramis ringi vaadates võib näha, et kõhulihaste pildistamine on isegi populaarsemaks muutunud kui kuulsa musisuuga poseerimine. Vaata näiteks Kate Hudsoni või Ellie Gouldingu Instagramis olevaid fotosid. 

Kui aga meestelt küsida, kas sportlik ja trimmis naine on nende silmis atraktiivne, vastavad vähesed jaatavalt. Sportlikku ja lihaselist keha peetakse maskuliinseks, seega pole mingi ime, et paljud mehed ei pea seda kütkestavaks. Miks on siis paljud naised niivõrd keskendunud kõhulihastele?

Terapeut ja kehakuvandiekspert Marisa Peer selgitas, et naised tahavad paista tugevate ja meestega võrdsetena. «See on sammuke edasi tätoveeringutest. Varem tegid peamiselt mehed tätoveeringuid, kuid nüüd teevad neid ka naised. Naised eelistasid alguses väikeseid ja märkamatuid tätoveeringuid, kuid need on aja jooksul muutunud suuremaks ja nähtavamaks. Need kannavad endas sõnumit: ma suudan kannatada kõike, mida mehed,» sõnas Peer.

Kõhulihaste treenimine on tema hinnangul üsna sarnase tähendusega. Mõnes mõttes muutub sportlik keha naiste silmis veelgi atraktiivsemaks just sellepärast, et meestele see ei meeldi. «Kui me vaatame, millistel naistel on selline kehakuju olnud – Mel B, paar aastat tagasi ka Madonnal –, siis võib öelda, et need naised on kartmatud ja neil on kõige osas oma arvamus. Nad ei allu meestele ega vaja, et keegi nende eest hoolitseks,» nentis Peer.

Asjatundjate arvates ei peaks naise keha välja nägema nagu mehe oma, seetõttu ei tasuks keskenduda vaid ühe kehaosa treenimisele. Oluline on leida tasakaal ja end armastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles