Trendid, mida pole võimalik sel talvel vältida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britta Laumets
Britta Laumets Foto: Erakogu

Külmemad ilmad on juba kohal ja need panevad paratamatult ka soojemate rõivaste järele haarama. Stilist ja moedisainer Britta Laumets annab nõu, millised on algava hooaja peamised moetrendid. 

Britta stiilivalikuid saab nautida ka sel reedel ja laupäeval Tartu Kaubamaja keskuses toimuva Moekuulutaja ürituse moeetendustel.

Trendid

Britta sõnul on käesoleva sügise trendidest kõige mõjuvõimsamaks osutunud 70-ndate mõjutused, mida on selgelt näha nii domineerivate värvitoonide, mustrite ja ka siluettide näol.

Moekuulutaja moeetendusel kasutab Britta stilistikas palju kihilist rõivastumist, ootamatute värvide omavahelist sobitamist ning ajastule omaseid elemente.

Kuhugi ei ole kadunud ka spordirõivastusest tulenevad mõjutused, seda eriti mugavate jalanõude osas, mis tasapisi ent üsna jõuliselt inimeste teadvusesse on jõudnud ning kandmisharjumuseks muutunud.

Pidulikud komplektid on inspiratsiooni saanud teisest selle sügise tugevast trendist, milleks on tumeda romantismi suund. Must pits on siin oluline eestvedaja.

Värvid

Britta ütleb, et pikaajalised kõrgmoe lemmikvärvid on nüüd ka poodides domineerima hakanud. Sügiseselt müstiline värvigamma nagu tumesinine, tumeroheline ja veinipunane on peamised trendivärvid, mis on olemas pea iga brändi kollektsioonides. Selle kõrval on oluline koht soojadel naturaalsetel toonidel – välja võiks tuua kaamelipruuni ja selle erinevad varjundid, heledamast tumedani välja. Samuti hall ja khakiroheline.

Mustrid

Domineerivad pigem mikromustrid ning rikkalikud lilleprindid. Samuti on suur osakaal erinevatel ruudulistel kangastel, sekka pisut mitmesuguseid triipe. 

Tooted

Trenditoodetena võiks välja tuua midipikkuses seelikud ja kleidid, kinnitab stilist.

Samuti on suureks trendiks ülerõivastes parkad ning Moekuulutaja stilistikas kasutab Britta parkasid nii khakirohelises kui ka erkpunases värvitoonis 

Must pitskleit on must have eriti aastalõpu pidulikeks sündmusteks. Ajatu ja šikk. Eriti moodne on kleit siis, kui ta on lihtsalõikeline, sirge ja midipikkuses. 

Muidugi ei saa üle ega ümber ka soojadest ja mõnusatest kudumitest. Sel hooajal on taas väga tugev teksatrend, seda nii meeste- kui naistemoes. Ja stiilinõuanne julgematele - värviline sokk või sukad annavad komplektile nagu i-le täpi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles