Sisekujundusnipid, tänu millele peab vähem koristama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge vaip on paras nuhtlus.
Valge vaip on paras nuhtlus. Foto: SCANPIX

Kujunda juba praegu oma elamine õigesti, et hiljem peaksid koristades vähem vaeva nägema.

Küll oleks tore, kui koristama ei peakski. Kahjuks päris nii ei saa, aga paljuski on kodutööde hulk siiski enda teha. Kui sul on parasjagu käsil uue kodu ehitus või remont, mõtle juba ette, mil viisil saaks oma elu mugavamaks teha. Apartment Therapy pakub välja mõned strateegilised nipid, mis aitavad koristamist lihtsamaks muuta.

Pane esikusse mudavaip. Esiku olemasolu on väga oluline ka siis, kui see on imepisike. Esialgu võib jääda mulje, et välisuks võib vabalt ka otse kööki viia, sest mõnel juhul on see ilus, kuid puhtuse seisukohast oleks see ränk viga. Miski peab jääma toa ja õue vahele, isegi kui selleks on ainult pisike mudavaip, kuhu mahuvad vaid käibel olevad jalatsid. Korralik kummipõhjaga mudavaip hoiab imehästi õuemustust kinni ja ei lase pori tuppa kanda. 

Väldi toas täisvaipade kasutamist. Kui sulle meeldib pidevalt põrandaid tõmmata, siis lase muidugi käia. Kui ei, eelista puitpõrandaid. Puitpõrand on tallale mõnus ja see näeb hubane välja, kuid see ei vaja nii sagedast puhastamist kui vaip. Hubasust saad lisada ka väikeste karvavaipadega, mida saab plekkide korral pesumasinas pesta. 

Eelista tumedaid vuugivahesid. Kui vähegi võimalik, vali nii kööki kui vannituppa must vuugitäide, mis ei sunni sind pidevalt seinu nühkima.

Loobu lahtistest riiulitest. Laiskadel inimestel on väga lihtne koristusnipp – nad panevad asjad kappi ja kapiukse kinni. Kinniste kappidega ei pea sa muretsema, kas kõik tassid on ühte värvi või raamatud pikkuse järjekorras reas. Lisaks koguvad lahtised riiulid kiiresti tolmu.

Hoidu roostevabast terasest. Paljud uued trendikad ja peened kodumasinad on läikivast roostevabast terasest. Alguses näevad need küll head välja, kuid sellist välimust on raske säilitada. Kui kaua sa jõuad neid nühkida? 

Vali köögikapid, mis ulatuvad laeni. Laiskvorstid jätavad kapipealsed üldse pühkimata, kohusetundlikumad pühivad ja kiruvad. Köögis on seda lihtne vältida, kui valida juba kohe sellised kapid, mis ei jäta lae alla tolmukogumisvälju.

Vali õige värv. Matt värv näeb šikk välja, kuid sellest pole palju kasu, kui pead seda sagedasti pesema. Mida läikivam on pind, seda lihtsam on seda pesta ja seda paremini püsib ka värv peal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles