Pähklite söömine raseduse ajal suurendab lapse allergiariski

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ajakirjas Journal of Allergy and Clinical Immunology avaldatud uuringu tulemuste kohaselt ohustab raseduse ajal pähkleid söönud emade lapsi teistest suurem allergiarisk.
 

Ameerika Ühendriikides läbi viidud uuring hõlmas 503 imikut vanuses 3-15 kuud, kellel oli allergiakahtlus, allergia diagnoos või nahaärritus, vahendab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.

Kuigi ükski uuritud imik ei olnud pähkliallergik, tuvastati 140 imiku verest tugev tundlikkus pähklite vastu. Peamiseks alaealiste pähklitalumatuse tekkepõhjuseks peetakse emade raseduseaegset pähklite tarbimist.

«Kuigi meie uuringu tulemused ei võimalda absoluutse kindlusega järeldada, et rasedad peaks hoiduma pähklite tarbimisest, toob see siiski üheselt esile vajaduse täiendavate uuringute järele selles valdkonnas,» sedastas uuringu juhtivautor, New Yorki Mount Sinai meditsiinikooli Jaffe toiduallergia instituudi pediaatriaprofessor Dr. Scott H. Sicherer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles