Kuus asja, mida külalised su kodus alati märkavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Külaliste arvamuse pärast ei maksa liialt põdeda. Kodu on sinu kõige turvalisem paik ja kui on oht, et keegi hakkab sind selle pärast arvustama, on lahendus lihtne - ära kutsu teda enda juurde. Seevastu on arusaadav, kui tahad, et mulje sinu elamisest oleks hea ja külalised tunneks end mugavalt. 

Muidugi võiks veeta terve päeva koristamisele ja kodu kaunistamisele, kuid lõpuks on see ajaraisk. Tegelikult on külaliste seisukohast olulised vaid teatud asjad, mis võiks enne nädalavahetuse saabumist üle vaadata, kirjutab Fox Newsi ajakiri. 

Kodu lõhn

Esimene asi, mida külalised märkavad, ei olegi kodukujundus vaid toas leviv aroom. Võib-olla praadisid eelmisel õhtul kala või sa pole jõudnud oma koera pesta, aga alati on oht, et sa ise ei tunne oma kodu lõhna päris nii nagu teised. Ära unusta tube õhutada ja kui tunned lõhna pärast muret, süüta umbes pool tundi enne külaliste saabumist paar lõhnaküünalt. 

Hästivarustatud baarikapp

Pärast tervitust ja külaliste tuppa juhatamist on viisakas pakkuda neile midagi juua, olgu see soe jook või naps. Loomulikult ei tähenda see, et peaksid koju varuma tervet baari, kuid põhilised joogid võiksid olla valmis. 

Värsked lilled

Lilled on ainus dekoratsioon, mida su kodu tegelikult vajab. Seda olenemata sündmusest. Selleks, et mitte kulutada raha lõikelilledele, on soovitav koju osta kaunilt õitsevaid orhideesid, mis pakuvad palju silmailu ja panevad elamise särama. 

Laokile jäetud rämps

Kui suurpuhastuseks pole aega, võiksid siiski hoolt kanda, et laiali poleks liiga palju suvalisi esemeid. Juhuslikke asju aitavad hästi organiseerida korvikesed, mis võiks olla igas toas. Sinna saab panna nii pulte, võtmeid, ümbrikke kui kõike muud, mis on pidevas kasutuses, aga jätavad lauale jättes lohaka mulje. Kui pinnad on klaarid, tunnevad külalised end mugavamalt.

Puhas vannituba

Enne külaliste tulekut veendu, et tualettpott oleks puhas, paberit jätkuks ja et külalistel oleks, kuhu käsi kuivatada. Lisapunkte saad selle eest, kui pühid ka pinnad puhtaks ja süütad vannitoas väikese küünla. 

Korras esik

Esik on esimene koht, mida külalised näevad, mistõttu mõjutab see suuresti nende arvamust su kodu korrashoiust. Pealegi ei maksa unustada, et see on koht, kuhu nad jätavad oma üleriided, kotid ja jalatsid. Kui ruumi on vähe, võiksid kaaluda ajutise rõivariputuspuu hankimist esikusse, et keegi ei peaks väliriided käes tuppa tulema. Lisaks oleks tore, kui esikus oleks tumba või pink, kuhu riietumisel korraks istuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles