Vaata, milline kaaslane sobib sinu isiksusetüübile kõige paremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, kas soovid praegust suhet paremaks muuta, leida hingesugulast või mõista keerulist partnerit, üheksa universaalse isiksusetüübi tundmine aitab igatahes neis asjus kaasa. Tänu isiksusetüüpide tundmisele hindad partnerit rohkem, kritiseerid vähem, võid leida uue kaaslase ja suudad ka enda keerukaid isikuomadusi paremini mõista.

Tõenäoliselt leiad, et sinus on midagi kõigist üheksast tüübist, ent üks neist peaks olema sulle siiski kõige omasem, mis iseloomustab sind kõige paremini, kirjutab YourTango. Järgnevalt on välja toodud üheksa isiksusetüüpi ja nende võimalikud partnerid.

1. Perfektsionist: tal on kõrged standardid; sageli kriitiline enda ja partneri suhtes; tahab muuta end ümbritsevat maailma ja inimesi paremaks; sageli peetakse teda kontrollivaks, kriitiliseks; otsib täiuslikkust; ei soostu abi paluma.

Parim kaaslane: seikleja (õpetab perfektsionistile, kuidas lõõgastuda). 

Halvim kaaslane: romantik (pole perfektsionisti jaoks piisavalt viljakas).

2. Abistaja: seab partneri vajadused enda omadest kõrgemale; andja, mitte võtja; teda ajendab tegutsema armastus; hea kuulaja; sageli peidab oma tundeid; mõtleb iseendale kõige viimasena; tahab väga tunda teiste armastust; võib manipuleerida või seada end ohvri rolli, et kogeda armastust; ei seisa enda eest.

Parim kaaslane: nõudja (õpetab abistajale, kuidas oma sõna maksma panna).

Halvim kaaslane: romantik (kasutab abistajat ära).

3. Saavutaja: mõõdab end oma edu järgi; kindlameelne; ei ole enda ega partneri tunnetega kursis; töökas; võimekas; sageli väga võistlushimuline; eneseimetleja; võib olla tundetu, kuna soovib vaid häid tulemusi saada; võib partnerit ignoreerida; töönarkomaan.

Parim kaaslane: seikleja (õpetab saavutajale, kuidas lõbutseda).

Halvim kaaslane: rahutegija (on saavutaja meelest laisk ja motivatsioonita).

4. Romantik: emotsionaalne ja tahab, et teda pannakse tähele; sageli suhetes idealistlik; loominguline; soe; tahab, et teda mõistetakse; meelitab partnereid kergesti ligi, kuid ei oska neid hoida; ei taha olla tavapärane; sageli tujukas, depressiivne; tahab, et partner oleks tema jaoks kogu aeg kättesaadav, muidu tunneb end hüljatuna.

Parim kaaslane: perfektsionist (õpetab romantikule distsipliini ja praktilisust).

Halvim kaaslane: abistaja (romantik võib muutuda liiga sõltuvaks).

5. Jälgija: uudishimulik; peab mõistma igat pisiasja; vahel üksik; tal võib olla suhetes raskusi sideme loomisega; tuleb ise toime; ei taha jätta endast rumalat muljet; tark; analüütiline; võib olla kangekaelne; emotsionaalselt eemalehoidev.

Parim kaaslane: seikleja (õpetab jälgijale, kuidas lõbutseda ja maailma laiemalt näha).

Halvim kaaslane: nõudja (ajavad teineteist vihale).

6. Lojaalne: talle meeldib turvalisus; ei armasta muutusi; otsib heakskiitu; ebakindel; lojaalne; vastutustundlik; usaldusväärne; ei usalda teisi kergekäeliselt; sobib hästi monogaamsesse suhtesse; vahel paranoiline; muretseja; iseseisev.

Parim kaaslane: rahutegija (õpetab lojaalsele kaaslasele, kuidas elu vabamalt võtta).

Halvim kaaslane: saavutaja (lojaalne kaaslane tunneb end kõrvalejäetuna).

7. Seikleja: vajab vabadust; lühike tähelepanuvõime; tüdineb suhetes kiiresti; talle meeldib lõbutseda; väldib piinlemist ja negatiivsust; meeldiv; spontaanne; vahel püsimatu; impulsiivne; distsiplineerimatu; mässumeelne.

Parim kaaslane: jälgija (rahustab seikleja maha).

Halvim kaaslane: perfektsionist (seikleja ei salli perfektsioniste).

8. Nõudja: võib olla lärmakas; mõnevõrra agressiivne; võib olla kiusaja rollis; teda ei heiduta miski; tahab, et ta hääl oleks kuuldav; iseseisev; otsekohene; kaitsev; võib olla domineeriv; tundetu; kontrolliv.

Parim kaaslane: abistaja (õpetab nõudjale tundlikkust, õrnust ja teiste eest hoolitsemist).

Halvim kaaslane: jälgija (nõudja ei suuda teda usaldada).

9. Rahutegija: tahab, et kõik saaksid hästi läbi; tavaliselt lepitaja rollis; väldib konflikte; võib võtta üla teiste isiksusetüüpide tunnusjooni sõltuvalt sellest, keda ta tahab parajasti õnnelikuks teha; võib olla meeldiv; lahke; avatud; kangekaelne; passiiv-agressiivne; kriitiline.

Parim kaaslane: saavutaja (rahutegija muutub temaga olles töökamaks).

Halvim kaaslane: lojaalne (rahutegija muutub otsustusvõimetuks ja jäigaks, teda kurnab muretsemine ja ärevus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles